Múltidéző

2021.01.09. 13:00

1986: családi sportnap a régi fedett uszodában

Harmincöt évvel ezelőtt, 1986 januárjában családi sportnapot rendeztek a zalaegerszegi fedett uszodában. A program a Zalai Hírlap korabeli tudósítása szerint nagyszerűen sikerült.

Varga Andor

A nagyjából kerek évforduló mellett apropót szolgáltat az események felidézésének, hogy a folyamatban lévő uszodaépítés keretében nemrég bontották el a régi, 1969-ben megnyitott létesítményt, melynek falai között a rendezvény lezajlott.

A ZH 1986. január 6-án megjelent cikke szerint a tél akkor sem kényeztette hóval és hideggel a helyieket, így téli sportokat nem űzhettek a mozogni vágyók – még szerencse, hogy várta őket az uszoda.

Gumimatracos váltó, vízi röplabda, vízben futás, kincskeresés szerepelt a próbák között, nem beszélve a napot záró kötélhúzásról. Sipos Péter, a városi úszószövetség elnökhelyettese elsősorban annak örült, hogy sok olyan szülőt is látott a medencében, akik már régen jártak az uszodában, illetve a rendezvény folytatását ígérte.

A programra a legtöbb résztvevő a Népköztársaság úti (azóta már régen Eötvös József) Általános Iskolából érkezett, így a „tömegességi verseny” győzteseként ez az intézmény kapott díjat. A suli egyik diákja, Kiss Adrienn végzett az élen a gyerekek 50 méteres gyorsúszó viadalán is. A beszámoló nem szól róla, de nem kizárt, hogy az ifjú hölgy tagja volt Kiss László családjának is, amely a tréfás feladatok eredményeinek összesítése alapján az élen végzett.

Harmincöt év távlatából már sokkal több győztest hirdethetünk: annak érezheti magát mindenki, aki ifjú önmagát felfedezi az archív fotókon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!