Múltidéző

2020.11.22. 07:00

Kibővült az ifjúsági ház: így avattuk fel a kultúrházat Zalaegerszegen

Továbbra is üresen áll az MMIK, a volt Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ épületének nagy része. Archívumunkból ezúttal néhány olyan fotót vettünk elő, amely a hetvenes években kibővített kultúrház avatásáról készült.

ZH

Az Ifjúsági és Úttörőház átadott épülete 1975 november 8-án

Fotó: Zalai Hírlap archívuma

1975. november 23-án a következőket írta a Zalai Hírlap: „A Kisfaludy utcában 1972-ben átadott Ifjúsági Ház épületkockája mellé beton-üveg homlokzatú együttest kacsoltak, melyet 1975. november 8-án avattak fel. Az új Úttörőházban saját otthont kapott a gyermek fotószakkör, a Kacsa Kázmér bábegyüttes, a Pöttöm Irodalmi Színpad, az 5-8. osztályosok klubja, a zsebszínház, csak hogy néhány gyermekkört említsünk.

 

Az Ifjúsági és Úttörőház átadott épülete 1975 november 8-án
Fotó: Zalai Hírlap archívuma

Létesült egy audiovizuális előadóterem, hangtechnikai és stúdiószobákat alakítottak ki, önálló klubja lett az eszperantistáknak, filmeseknek, modern képzőművészeti stúdiót is avattak. A földszinten kiállító- és tánctermet rendeztek be, valamint a kicsiknek játszósarkot, torna- és meseszobát.

Az avatás után birtokba vették a gyerekek az új úttörőházat
Az Ifjúsági és Úttörőház 14 ezer kötetes gyermekkönyvtára

Az új épületben kapott elhelyezést a 14 ezer kötetes gyermekkönyvtár is. Nyári lehetőség, hogy a belső udvaron majd vendégeket fogadhat a szabadtéri színpad.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!