Hetési Violetta győzelme MissModell kategóriában

2020.10.24. 20:00

Királynő lett a modell alkatú nagykanizsai sportolóból

Bájos arc, szép mosoly és nőiesen kidolgozott test. A kanizsai származású Hetési Violetta MissModell kategóriában nyert az idén nyolcadik alkalommal megrendezett JutaVit MissFit szépségversenyen.

Benedek Bálint

A MissModell kategóriában ő nyerte a versenyt

Fotó: ZH

A MissFit nem fitneszmodell-verseny, hanem egy szépségverseny, ahol a sportos külső fontos szempont a helyezettek kiválasztásakor. A viadal szervezői szerint a sportosság viszont nem egyenlő az izomtömeggel. A tenisz, a jóga vagy az atlétika mind más jellegű sportos testalkatot eredményez. A verseny célja megmutatni a rendszeres mozgás hatását a női szépségre.

Violetta kivételesen formás alakját az életmódjának köszönheti, hiszen már óvodásként csatlakozott a Szan-Dia Fitness SC csapatához, ahol kötélugrásban, táncban és tornában is kipróbálta tudását. A csapat tagjaként számos világbajnokságon állhatott fel a dobogó csúcsára. Mivel élete részévé vált a sport, az egészséges életmód, ezért a fővárosi Testnevelési Egyetemen folytatta tanulmányait. Testnevelő, gyógytestnevelő és szertornaedző diplomát szerzett. Mint mondta, három évig tanított szertornára gyerekeket és mellette edzőként tevékenykedett.

A MissModell kategóriában ő nyerte a versenyt
Fotó: ZH
Hetési Violetta fürdőruhában
Fotó: ZH
Autót kapott fél évig használatra

Tavaly váltott, funkcionális edzőként dolgozik egy csapat tagjaként, de egyénileg tartja a foglalkozásokat. A gyakorlatok egyszerre több izomcsoportot mozgatnak meg. A komplex edzések során számos eszközt, például kézi súlyzókat is használnak. Hetési Violetta elmondta: a rendszeres edzés javítja a tanulási képességet és csökkenti a stresszt. Fejlődik az izomzat, az életminőség jobbá válik.

– Régóta szerettem volna kipróbálni magam egy szépségversenyen, de eddig nem találtam hozzám illőt – mondta a 30 éves hölgy. – A fittséget előtérbe helyező mustra viszont éppen ilyen volt. Míg a MissFit kategória a kidolgozottabb izomtömeggel rendelkezőket kereste, addig a MissModell az izmos, de nyúlánkabb, modell testalkatú lányokat részesítette előnyben. A viadal a koronavírus-járvány ellenére rendkívül népszerű volt, több mint százan neveztek. A döntőben viszont már csak 9-9 hölgy vonulhatott végig a színpadon.

A 167 centiméter magas és 55 kilogrammos Violettára a végső megmérettetésig még várt egy felkészítő tábor. Sokakat meglepett, hogy gyorsan, néhány nap alatt kellett betanulni a koreográfiát, ám a moderntánc-világbajnokságokon edződött lánynak ez már meg sem kottyant. Ezt követték a fotózások, a televíziós felvételek és interjúk. A verseny döntőjét egy fővárosi szórakozóhelyen tartották. Az indulók elsőként a szponzor által felajánlott trikóban és rövidnadrágban, ezt követően egy sportruhás szerelésben, majd bikiniben léptek a zsűri elé.

– A mezőnyt erősnek éreztem, sok szép lány versenyzett, nekem is voltak favoritjaim – fogalmazott Violetta. – Arra persze nem gondoltam volna, hogy az én fejemre kerülhet a korona. Végtelenül boldog vagyok, ugyanis nagyon sok új kapu nyílt meg előttem, a fotózásokat már most élvezem. De ami a legfontosabb, hogy a rendszeres testmozgást rivaldafénybe állíthattam és népszerűsítem, hiszen ez a hivatásom. Talán erőt és lendületet adhatok másoknak, hogy sok kitartással elérhetik az álmaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!