a fő cél az egészséges életmód népszerűsítése

2020.09.22. 09:00

Ötven bringás teljesítette a letenyei túrát

A szombathelyi székhelyű Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. szombaton letenyei rajttal szervezte meg kerékpáros túráját.

Mirkó Imre

A bringatúra a letenyei kerékpáros központtól indult

Fotó: Mirkó Imre

A program a kisváros egyedutai városrészében kiépített Happy Bike kerékpáros központtól (volt művelődési ház) indult, ahol Deák Máté projektmenedzser lapunknak elmondta: a túra során 59 kilométert tesznek meg egészen a somogyi Őrtilosig.

A településen a csapat – mintegy 50 biciklis – megtekintette a Zrínyi-Újvár rekonstruált kútját, ellátogattak a Mura és a Dráva folyók találkozásához, majd vonattal utaztak vissza a zalai Murakeresztúrra és onnan tekertek vissza a letenyei célállomásra.

A bringatúra a letenyei kerékpáros központtól indult
Fotó: Mirkó Imre

Az esemény részét képezte az Amazon of Europe Nemzetközi Kerékpáros Fesztivál programsorozatának, amelyben öt ország vesz részt. Természetesen a fő cél az egészséges életmód, a kerékpározás, a mozgás és főképpen a kerékpáros turizmus népszerűsítése – hallottuk Deák Mátétól.

A programon a részvétel ingyenes volt, sőt minden résztvevő a projekt nevét viselő ajándékokat is kapott.

A túrázók Zala több pontjáról érkeztek, közöttük jelentős számban képviseltették magukat a megyeszékhelyi Zalai Tekergők. Vezetőjük, Szabó Balázs úgy fogalmazott, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. által felügyelt Amazon of Europe pályázatot segítették előkészíteni, az útvonalak kialakításában tevékenyen részt vettek, és mint segítő szervezetet, felkérték őket a túra levezetésére.

A részben murvás útszakaszokat a túrázók főleg terepre ajánlott biciklikkel tették meg, az idősebb túrázók elektromos kerékpárt is „bevetettek”, hogy egy kicsit megkönnyítsék a tekerést.

A túra elején, majd a célba érkezést követően is köszöntötte és a város nevében frissítővel, valamint harapnivalóval vendégelte meg a résztvevőket Mikóné Farkas Ildikó, Letenye alpolgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!