először csatlakoztak az országos sorozathoz

2020.09.22. 07:00

Nagy Táncválasztó: hat különböző stílussal ismerkedhettek meg Hévízen

Hat interaktív kurzus várta a Nagy Táncválasztó vendégeit. Az országos sorozathoz idén először csatlakozott a fürdőváros, a térség táncpedagógusainak közreműködésével.

Péter B. Árpád

Korosztályok találkoztak. Együtt is gyakorolt a hévízi moderntánctagozat és a Népek Tánca Tánccsoport

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Péter B. Árpád

A Nagy Táncválasztó keretében vasárnap 10 városban több mint 40 stílust lehetett kipróbálni. A lényeg a kedvcsinálás, toborzás volt.

Aradvári Lászlóné, a hévízi program főszervezője lapunknak elmondta, minden csoport fél órát kapott a bemutatkozásra, aminek az első fele egy rövid műsor volt, a második részébe pedig bárki bekapcsolódhatott és elsajátíthatott lépéseket, táncokat. Hozzátette: a 30 éves jubileumát ünneplő Táncpedagógusok Országos Szövetsége kezdeményezésére, mintegy 80 táncpedagógus közreműködésével rendezték meg a Nagy Táncválasztót országszerte.

A Válaszd a táncot – válassz egy táncot! szlogennel meghirdetett eseményhez először csatlakoztak Hévíz, Keszthely, Gyenesdiás és Rezi tánciskolái, táncpedagógusai, s mint elmondták, szívesen vállalták műfajuk népszerűsítését. Bogdán Ottilia, a Festetics György Művelődési Központ moderntánctagozatának vezetője például fiatalokból álló csoportjával az idősebbeket is megmozgatta.

Korosztályok találkoztak. Együtt is gyakorolt a hévízi moderntánctagozat és a Népek Tánca Tánccsoport Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

– Nagyon szabadnak érzem magam, amikor táncolok – válaszolta lapunk kérdésére a táncpedagógus –, és ezt az érzést próbálom a gyerekeknek is átadni. Mindemellett rengeteg pozitív hatása van a táncnak, ezt mindannyian tudjuk, s lényeges, hogy közösséget teremt, ami nagyon fontos manapság.

A látogatók Hévízen külföldi néptáncokkal, balettel és társastánccal is megismerkedhettek a foglalkozások során, a csoportok tagjai pedig gyakran egymástól is tanultak.

A rendezvény nyitányán Papp Gábor polgármester leszögezte, a városban régóta működnek klubok, s arra biztatott minden érdeklődőt, hogy válasszon – és táncoljon.

– Idővel túl leszünk a világjárvány nehezén – hangsúlyozta –, de addig is fontos, hogy megőrizzük a szép iránti érdeklődésünket, hiszen ez is a segítségünkre lehet.

Leskó Zsolt nyolcévnyi néptáncos múlttal érkezett a Nagy Táncválasztóra, hogy mint fogalmazott, megismerkedjen más műhelyekkel is.

– Kihagyhatatlan élménynek gondoltam – tette hozzá a fiatalember. – Elsősorban a szenior kategória néptánca vonzott, de örömmel látom, hogy vannak más csoportok, más egyesületek, és így tényleg betekintést kaphatok más stílusokba, kultúrákba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!