Hirdetés

2020.09.14. 11:47

8 stratégia, mely jobbá teszi az életminőséget

Optimizmus. A pozitív hozzáállás sokszor naiv dolognak tűnik.

Az igazság az, hogy az optimizmus növeli a munka teljesítményt, kreativitást, stressz tűrést és az önbizalmat. Az optimizmus arról szól, hogyan beszélsz magadhoz a kihívások esetén, valamint a múltbeli és jövőbeli eseményeknél. A jó élet egyik titka az, hogy a pozitív hozzáállás önmegvalósító hatással bír.

Légy jelen. Vegyél egy nagy levegőt. Itt és most. Ne élj a múltban és ne aggódj a jövő miatt. Csendesítsd le az elméd. Élvezd, hogy te szabod személyre a saját élményedet. Ha mosogatsz, akkor mosogass. Ha írsz, akkor írj. Ha játszol, akkor játssz.

Tisztázd a dolgokat. Ha tudod, mi a fontos számodra, akkor nagy szabadságot élvezhetsz. Nem kell egy olyan világban élned, ami tele van társadalmi hasonlítgatásokkal. A saját versenyed ura vagy. A célok, nagy döntések és kis szokások leküzdhetők és élénkítők, mivel tiszta képed van arról, hogy mit szeretnél az élettől. Ez a tisztázás nem egyszerű dolog. Ez fejlődik az életed alatt is, így rugalmasságot igényel. De megérdemli. Tölts egy kis időt azzal, hogy tisztázod magadnak a dolgokat.

Jobb adni, mint kapni. Légy valaki segítője, légy kedves másokkal. Adj kölcsön valakinek az idődből, légy a családoddal és változtasd meg a világot. Milliónyi módja van annak, hogy adsz magadból valakinek. Legyen az nagy vagy kicsi, csináld! Ez az egyik legpozitívabb dolog a világban: saját idődből vagy erőforrásodból adsz valakinek, amivel jobbá teszed a másik életét, ezért úgy érzed, hogy értékes vagy és szükség van rád, ami jobbá teszi az életedet. Mindenkinek jobb lesz tőle. Varázslat!

Kapcsolatok. Szociális lények vagyunk. Szükségünk van kapcsolatokra, közösségekre és a világunkra. Figyelj a családodra, szeretődre, barátaidra, kollégáidra és szomszédjaidra. Fedezd fel és erősítsd meg a kapcsolatodat egy magasabb hatalommal, istenséggel. És legyél nyitott és spontán, mert ebből lesznek új barátságok, vagy csak abból, hogy nyaralsz vagy éppen beszélgetni kezdesz azzal, aki melléd ült a buszon. A kíváncsiság és a kedvesség kiváló módja annak, hogy új kapcsolatokra tegyél szert és megerősítsd a régieket.

Szeresd magad. Az életed egy jármű, ami végigvisz mindenen. Szeresd magad azzal, hogy tiszteled a tested és gondoskodsz róla. Töltsd fel friss gyümölcsökkel, zöldségekkel, teljes kiőrlésű ételekkel és fehérjével. Használj fűszereket, organikus termékeket, egészséges olajokat, mint pl. cbd vagy kender olaj az ételekben (ezen a weboldalon megtalálod őket). Mozogj mindennap. Ne dohányozz, ne igyál sokszor alkoholt. Meditálj! Segíts magadon, hogy kevésbé öregedj azzal, hogy nyúlékony maradsz, védd a bőrödet a naptól és edzd az elmédet is. Aludj jól. Figyelj arra, hogy milyen egyszerűen kritizálod magad, helyette inkább dicsérd meg magad rendszeresen!

Találd meg a megfelelő hullámot. Ha megvan a megfelelő hullám, akkor végig egyszerűen tudod vinni előre a jelenlegi feladatodat, tisztán látható célokkal. Ez egy kiváló állapot. Szuper egy kis kertészkedéshez, íráshoz, vacsora sütéshez a pároddal, jó beszélgetésekhez vagy munkához.

Ünnepelj. Szükségünk van a játékra és a szórakozásra az életünkben. Az öröm táplálja a kreativitást és a szellemünket. Az ünneplés fontos ahhoz, hogy megosszuk a szeretetet másokkal és több játék legyen az életünkben. Az életedben van valaki, aki nemrég valami nagy dolgot tett? Megünnepeltétek? És mi van azzal, aki valami kis, de jelentős dolgot tett?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!