A gyerekcsoportok is keresik a határtalan kalandokat

2020.07.18. 07:00

Újra pezseg az élet a zalai meseparkokban is

A lapunkból ismert TELE-KA-LAND című Interreg projekt nagyrécsei és magyarszerdahelyi meseparkjai április közepe óta a kiránduló családok mellett a táborozó gyerekek körében is nagy népszerűségnek örvendenek.

Benedek Bálint

Az Inkey-kastély parkjában az egyik kedvenc mesehős a kiskakas – természetesen gyémánt félkrajcárral

Fotó: Németh Botond

Nagyrécse A Tele-Ka-Land című Interreg projekt nagyrécsei és magyarszerdahelyi meseparkjai a kiránduló családok mellett a táborozó gyerekek körében is nagy népszerűségnek örvendenek.

– Csatlakoztunk a Magyar Turisztikai Ügynökség „Visszajövünk!” kampányához, és az aktuális egészségügyi szabályok betartásával ismét örömmel látjuk a mesekedvelő gyerekeket és családjaikat – mondta Gyarmati-Litter Tímea projektmunkatárs. – Az egyéni látogatókon kívül hetente több gyerekcsoportnak nyújtunk szlogenünkhöz híven határ menti élményeket és határtalan kalandokat, előzetes bejelentkezés után.

Az Inkey-kastély parkjában az egyik kedvenc mesehős a kiskakas – természetesen gyémánt félkrajcárral
Fotó: Németh Botond

A gyerekek a fotószafarit és a parasztolimpiához hasonló ügyességi sorversenyeket (sorverseny mocsárlépegetővel, zsákban futás, talicskázás, kötélhúzás) szeretik a legjobban. Nagy kedvencük az extrém activity is, melyben óriás labdán ugrálva, gólyalábon állva, csukott szemmel, illetve hulahoppkarikázva kell lerajzolni, elmagyarázni vagy elmutogatni a szavakat.

A szervezők a fiatalokat visszavárják Nagyrécsére, ahol várhatóan augusztus 28–29-én megtartják a második Félkrajcár Mesefesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!