Koronavírus Zalában

2020.05.01. 13:25

Tényleg „házhoz jön a zene” Hévízen

Négy napon át házhoz viszik a zenét a fürdővárosban, így ünneplik a város születésnapját, s a program egyben kárpótlás is az elmaradt Boldog Békeidők- rendezvény helyett. Az utcakoncerteken több helyszínen vidám slágerek csendülnek fel Varga Endre és Bódis Bettina (az autóban) előadásában, a képünkön látható még Peresztegi Zsolt technikus és Hermann Katalin ötletgazda.

Péter B. Árpád

Forrás: Facebook

Fotó: Hévíz Város Önkormányzata

Elindult ugyanis a „Házhoz jön a zene” kezdeményezés, melyről az " target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">önkormányzat számolt be közösségi oldalán.

A helyi Művelődési intézmény, valamint Varga Endre fuvolaművész és Bódis Bettina énekes közreműködésével különleges formában hallhatók a népszerű dalok.

Hermann Katalin, a Gróf Festetics György Művelődési Központ igazgatója azt mondta, régóta tervezett ilyen programot, s most, hogy a karanténidőre esik az elmaradt Boldog Békeidők-rendezvény, a város napja, illetve az anyák napja, a gondolatot tett követte: a szaxofonos-énekes páros Peresztegi Zsolt technikus segítségével négy napig járja a város utcáit, péntek és szombat után ma és kedden is kedveskednek a hévízieknek.

- A pozitív fogadtatás után úgy vélem – tette hozzá a direktor -, hogy ez később beépül majd valamelyik nagy rendezvényünkbe.

- Nagyon izgalmas kísérlet, ilyet még nem csináltam -mondta lapunknak két dal között Bódis Bettina énekes, megjegyezve, remek a hangulata ezeknek a minikoncerteknek a fürdőváros utcáin. Varga Endre fuvolaművész, zenetanár pedig arról beszélt, a Zene házhoz megy című projekt igazi küldetés.

- Vidám repertoárt állítottunk össze közkedvelt dalokból – fogalmazott a zenész – , hiszen az emberek felé az optimizmust szeretnénk sugározni. Május elseje az élet és a természet ébredését hirdeti, mi pedig ezt a gondolatot visszük el zenés formában a helyieknek. Ma délelőtt a Móricz Zsigmond utca és a Büki út közt játszanak, kedden a város két idősotthonának közelében.

Hallgass bele!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!