horgászsikerek

2020.04.08. 12:00

A pecások örömére folyamatosak a halasítások a zalai tavakon

A kora tavaszi időponthoz képest élénk volt a forgalom a hétvégén a zalai horgászvizek környékén, ahogy hétfői riportunkban már beszámoltunk róla, a kellemes időjárást kihasználva sokan hódoltak szenvedélyüknek.

Gyuricza Ferenc

Pungor Gábor Zalalövőn járt sikerrel

Fotó: Borostyán Horgász Egyesület

Horgászni ugyanis a kijárási korlátozás ellenére is lehet, természetesen a vonatkozó, a korábbiaknál szigorúbb szabályok betartásával.

Mindez arra kötelezi a pecásokat, hogy egymástól a szokottnál is nagyobb távolságot, minden egyes irányban minimum öt métert tartva helyezkedjenek el a partokon, illetve kerüljék a csoportosulást. Ez utóbbi miatt a nagyobb fogásokat sem igazán mutathatják meg egymásnak, a horgászvirtus azonban dolgozik, s mi is szívesen tesszük közzé a zalai vizek igazán szép példányait. A mellékelt fotókon látható halakat Zalalövőn, a Borostyán-tónál, illetve Zalabaksán, a Baksa-tavon fogták, azt követően, hogy a helyszíni riportjainkat elkészítettük.

Zalabaksán Kiss Bence egy gyönyörű tokhalat fogott
Fotó: Kulcsár Diána
Pungor Gábor Zalalövőn járt sikerrel
Fotó: Borostyán Horgász Egyesület
Szőllős Roland és Szőllős Benjamin egy 10,67 kilogrammos pontytyal, szintén Zalalövőn
Fotó: Borostyán Horgász Egyesület

A zalai pecások örömére közben a halasítások is folyamatosan zajlanak, ma például két helyszínen telepítenek III. nyaras, azaz fogható méretű pontyokat a vizekbe. Kerkafalván, a Kéthatár-tónál 450 kilogrammal, Kerkaszentkirályon, a Kerka-holtágból kialakított tóban 300 kilogrammal gyarapítják az állományt. A telepítések után általános horgászati tilalmat egyik vízterületen sem rendelnek el, hogy a horgászok ebben a nehéz időszakban is le tudják kötni magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!