Egyedi hangulat

2018.09.08. 12:00

OhMyDeer fesztivál, a gyönyörű zenés ékszerdoboz Kanizsán

Hangulatában teljesen egyedi, de a zenei kínálatát tekintve is különleges fesztivál született OhMyDeer név alatt Nagykanizsán. Az elmúlt hét végén, két nap alatt mintegy öt-hatezer fő szórakozott a Csónakázó-tónál kialakított fesztiválterületen.

Gyuricza Ferenc

Skye Edwards, a Morcheeba énekesnője elragadtatással beszélt a fesztiválról Fotók: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Az OhMyDeer legfőbb izgalmát a helyszín kiválasztása adta, hiszen már maga a Csónakázó-tó környéke – ahol a nagyszínpad állt – is varázslatos, de az erdei környezetben elhelyezett második színpad, a lampionokkal dekorált chill zóna, a kihelyezett nyugágyak, valamint a hangulatos és látványos installációk tovább fokozták annak az érzetét, hogy nem egyszerűen csak egy fesztiválra érkezik a látogató, hanem valami újdonságra, a szokványostól eltérő dologra is számíthat. Ehhez a környezethez talán a világhírű brit trip-hop csapat, a hazánkban viszonylag gyakran fellépő Morcheeba hangulatos, lebegős zenéje passzolt a leginkább. A zenekar énekesnőjét, Skye Edwards-ot is elvarázsolta a közeg, a fellépésük után lelkendezve beszélt benyomásairól.

- Lenyűgöző élmény volt, maga a helyszín is nagyon tetszett, az pedig igazi csoda, hogy amire színpadra léptünk, az eső is elállt – mondta az énekesnő, utalva a második napi zord időjárásra. – Amikor megérkeztünk, nem tudtuk, hogy mit várhatunk ettől a helyszíntől, mennyire ismerik az emberek a Morcheeba zenéjét, de nagyon megszerettem az OhMyDeer fesztivált és magát a közönséget is.

A másik külföldi sztárfellépő a brit alterock Toploader volt, ők annak ellenére is kevésbé ismertek hazánkban, hogy kétmilliós lemezeladással büszkélkedhetnek, ám a billentyűs-énekes Joseph Washbourn vezette csapat így is hamar maga mellé állította a közönséget. Többek közt azzal, hogy műsorukat világslágerek – egy Elton John, egy Genesis és egy Primal Scream-dal, valamint a legnagyobb ovációt kiváltó King-Harvest feldolgozás, a Dancing In The Moonlight – nagyszerű tolmácsolásával tették emlékezetessé.

Skye Edwards, a Morcheeba énekesnője elragadtatással beszélt a fesztiválról Fotók: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap
Csöndör László, azaz Diaz a WellHello együttesből
Szabó Balázs és bandája esőben kezdte koncertjét

A külföldi sztárcsapatok ellenére a közönség inkább a hazai előadókat, Ákos frenetikus erejű péntek esti show-ját és a nagykanizsai kötődésű Csöndör Lászlót, azaz Diazt is soraiban tudó WellHello műsorát favorizálta igazán. A legnagyobb tömeg ugyanis e két, a nemzetközi produkciókkal mind látványban, mind minőségben egyenrangú koncertre gyűlt össze. Az Ákos50 jubileum turné fesztiválverziója igazi telitalálat, a közel két órányi időtartamú műsor telis-teli korszakos slágerekkel, emblematikus dalokkal, a WellHello pedig nem véletlenül számít napjaink egyik legnépszerűbb előadójának, fülbemászó dallamokat vegyítenek a fiatalok életérzéseit tükröző szövegekkel, s mindezt olyan színpadi minőségben, ami valóban csak a legnagyobbak sajátja.

- Rendkívül büszkék lehetünk arra, hogy valóra vált egy nagy álmunk – mondta a fesztivál ötletgazdája, Tóth Tihamér. – Még bennünket is meglepett, milyen sokan érkeztek az ország számos pontjáról. Elképesztően csodálatos két napon vagyunk túl. Minden induló fesztivál csak olyan első napról álmodhat, mint amilyen az OhMyDeer pénteki délutánja, estéje volt. A Blahalouisiana és a 30Y felvezető koncertjei után együtt táncolt a tömeg a holdfényben az angol Toploader zenekarral, Ákos 50. születésnapi koncertje pedig az est igazi csúcspontja volt. A szombati napon aztán egy igazi fesztiválhoz méltóan a beavatás is megtörtént az eső által, de a nagyaszínpad első két fellépője, a Hősök és Szabó Balázs Bandája, valamint maga a közönség is, mit sem törődve ezzel, dacolt az elemekkel.

Ákos jubileumi turnéja fesztiválváltozatát hozta el Nagykanizsára
Két nap alatt mintegy öt-hat ezer látogatót vonzott a rendezvény

Tóth Tihamér azt is hozzátette: büszkeséggel tölti el őket, hogy szinte minden előadó és művész rendkívül lelkesen beszélt arról, hogy milyen gyönyörű ékszerdobozt sikerült a Nagykanizsa melletti tó partján és a vele szomszédos erdőben, a kilátó alatt kialakítaniuk. Egy igazán családias, de mégis egyedi, csodálatos design-nal felépített, professzionális fesztivált. Az ötletgazda szerint a Csónakázó-tóra helyezett világító gömbök, a közösségi médiasztárrá avanzsált vízen álló szarvas, az erdővel körbevett bor- és ételudvar, az éjszakai fények nem egyszerűen csak csodálatos helyszínné varázsolták a tavat, de olyan jelleget is adtak a fesztiválnak, amit sokáig fognak még a jelenlévők emlegetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!