Időutazás

2018.09.01. 09:00

Ilyen volt iskolásnak lenni a múlt században

Nyakunkon van az első tanítási nap, a gyerekek gyomra bizonyára már az „iskola” szó hallatán is görcsbe rándul.

zaol.hu

1994

Pedig van szép oldala is az iskolakezdésnek. Az új füzetek és tankönyvek illata, a vadonatúj, trendi iskolatáska, az első órai levelezés a legjobb barátunkkal, s megannyi apró dolog amely gyermekként még jelentéktelennek tűnt. Ezek az emlékek talán csak az időtől szépültek meg, hiszen tisztán emlékszünk rá, mennyit nyafogtunk a nyár utolsó napjaiban.

Az évek gyorsan peregnek, végül azon kaptuk magunkat, hogy cserfes kisgyerekből, felelősségtudó szülővé cseperedtünk. Most már a saját csemeténk megkezdi az iskolaévet, miközben rácsodálkozunk arra mennyit is változott a világ mióta elballagtunk. Füzet helyett sokan a számítógépen írják a beadandót, a termekben pedig egyre több az okostábla, ráadásul a gyerekünk furcsán néz ránk, mikor arról nosztalgiázunk, mennyire menő volt a matricás albumunk.

Egy kis időutazásra invitáljuk kedves olvasóinkat: a Zalai Hírlap archívumából és a Fortepan online archívumból gyűjtöttünk össze képeket, hogy megmutassuk, annak idején milyen volt az élet az iskolában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!