Tréfás feladatokkal

2018.08.14. 08:00

Vasárnap újra parasztolimpia Reszneken

Tizenkettedik alkalommal rendeznek parasztolimpiát augusztus 19-én, azaz vasárnap a zalai községben. A szervezők 15-20 csapatra számítanak, a nevezési határidő szerdán este jár le.

Gyuricza Ferenc

A tavalyi parasztolimpia egyik emlékezetes feladata Fotó: Archív

Minderről Kercsmár István, a község polgármestere tartott tegnap sajtótájékoztatót. Elmondta: a hagyományoknak megfelelően tréfás, a falusi életmódhoz kapcsolódó, illetve részben annak az eszközeit is felhasználó ügyességi feladatok várnak a község szabadidőparkjában a csapatokra. Minden évben törekednek arra, hogy a feladatokat megújítsák, frissítsék és cseréljék, így a tavaly nagy sikert aratott „trágyaléhordás” után ezúttal is két új feladatot illesztettek be a sorba.

A tavalyi parasztolimpia egyik emlékezetes feladata Fotó: Archív

Kercsmár István hozzátette: a reszneki parasztolimpia sikerét nemcsak az mutatja. hogy a részt vevő csapatok többsége évről évre visszatérő szereplő, hanem az is, hogy az ország több pontján is olyan játékokat rendeznek, amelyhez tőlük vették a mintát.

Az idei parasztolimpia dél­előtt kilenc órakor kezdődik az ünnepélyes megnyitóval. A játékokkal párhuzamosan főzőverseny is vár a résztvevőkre, a csapatok ezért hét főből állnak. Közben a résztvevőket – a nézőket és versenyzőket egyaránt – folyamatosan kínálják kemencés finomságokkal és pogácsával, de lesz kézműves vásár is a településen. Délután szórakoztató programokkal folytatódik a rendezvény, melynek keretében Oláh Gergő, Jurina Beáta, Dömötör Balázs és a Kerka táncegyüttes is fellép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!