Baba-mama

2018.08.02. 07:00

Az anyatejes táplálás dicsérete Zalában

Immár 26 éves hagyomány, hogy augusztus első hete az anyatejes táplálás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Magyar Hajnalka, Korosa Titanilla

A Születés hete tegnapi programjaként szülőszoba-látogatásra várták az érdeklődőket a megyei kórházban. Képünkön Nágel Nikolett szülésznő ad tájékoztatást a babát váró pároknak Fotó: Pezetta Umberto/Zalai Hírlap

A szoptatási világhét alkalom arra, hogy a települések védőnői programokkal is ráirányítsák a figyelmet a természetes táplálás előnyeire.

Zalaegerszeg Védőnői Szol­gálata hagyományos családi nap keretében köszönti a gyermekeiket tartósan anyatejjel tápláló kismamákat, a programot ma, csütörtökön 16 órától rendezik meg a Napsugár Óvodában.

A Születés hete tegnapi programjaként szülőszoba-látogatásra várták az érdeklődőket a megyei kórházban.Képünkön Nágel Nikolett szülésznő ad tájékoztatást a babát váró pároknak Fotó: Pezetta Umberto/Zalai Hírlap

Az összejövetel gazdag programja minden évben több száz érdeklődőt vonz. Az egybegyűlteket Tolvaj Márta, a megyeszékhely alpolgármestere köszönti, majd műsor és kangatréning bemutató következik. A folyamatosan látogatható programok közt szerepel egyebek mellett hordozókendő bemutató, babajelbeszéd értelmező foglalkozás és társadalombiztosítási szaktanácsadás is.

A családok pszichológiai útmutatásért Hajdu Ildikóhoz, mozgásfejlesztéssel kapcsolatos kérdéseikkel Godina Mónikához, a táplálással összefüggő dilemmáikkal pedig Monori Krisztinához fordulhatnak. Mindezen túl terápiás kutyák közreműködésével készségfejlesztő és érzékenyítő játékokba kapcsolódhatnak be a vállalkozó kedvűek, továbbá szűrővizsgálatokra is módot kínálnak.

Lentiben pénteken az anyatejes táplálás világnapja és a szoptatás világhete alkalmából a védőnők szerveznek programot.

Az esemény a Dózsa utcai Alkotóházban délelőtt 9 órakor kezdődik. Ezen szó lesz a csecsemő- és kisgyermekkori elsősegélynyújtásról, továbbá a szoptatással kapcsolatos élményekről is beszélgetnek majd, 11 órától pedig zenés-játékos babamóka, illetve várandós jóga várja az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!