nyári divatkalauz molett hölgyeknek

2018.07.01. 10:00

Az igényesség nem súlyfüggő, egy teltebb hölgy is lehet divatos

A női magazinok lapozgatása közben megfigyelhetjük, hogy szinte csak törékeny, nádszálkarcsú modellek mutatják be a szezon divatos ruháit.

Magyar Hajnalka

a

Holott a való élet másról üzen, a hölgyek jelentős része nem az S-es méretet viseli. Számukra vajon mit kínál a nyári divat? Erről váltottunk szót a témában járatos Varga Ágnessel.

Egy rafinált szabású felső

- A telt, molett hölgyek is lehetnek csinosak, jólöltözöttek, mégpedig évszaktól függetlenül, így nyáron is – kezdi Varga Ágnes. – Szerencsére egyre több ruhagyártó cég látja be, hogy nagy igény mutatkozik az XL feletti méretekre, s a divatos fazonú kollekciókat elkészítik nagyobb méretekben is. Úgy gondolom, hogy az igényesség nem súlyfüggő, teltebb idomokkal is jól érezhetjük magunkat a bőrünkben. Ebben segít a megfelelő fazon kiválasztása.

Varga Ágnes egy laza szabású, üde virágokkal díszített felsővel

Nyáron amúgy is előtérbe kerülnek a kényelmes, lenge vonalú ruhák, ez pedig kedvez a némi súlyfelesleggel küzdő hölgyeknek. Ami a színeket illeti, egyáltalán nem muszáj feketébe burkolózni a karcsúsító optikai hatás érdekében, bátran játszhatunk a divatos, nyárias színekkel, mint amilyen például a rózsaszín és a palackzöld.

A betoldások nyújtják az alakot

Idén hódítanak a tropikál mintás virágos kelmék, pamutos, lenes, vásznas alapanyagokból. S bár a közvélekedés úgy tartja, hogy a moletteknek nem előnyös a nagymintás ruha, megtudjuk, hogy számos rafinált szabásvonal létezik – például egyszínű anyag betoldása -, ami átlendít ezen a problémán.

- Az ujjatlan fazont sem kell száműzni a ruhatárból, higgyük el, hogy a karunk vastagsága leginkább csak minket foglalkoztat – folytatja Varga Ágnes. – Ha valakit mégis nagyon zavar ez az adottsága, egyszerűen palástolhatja könnyű kendővel, vagy sállal.

Idén nyáron is nagy divat az egészruha, rövid és hosszú verzióban egyaránt.

Szerencsés, ha az ékszer színe illik a kelme mintázatához. A ruhák bemutatásában Zádeczki Ferencné, Kati segédkezett Fotó: Pezzetta Umberto

- Sokan kerülik ennek viselését, tartva a combok összedörzsölődésétől. Ám van megoldás, viseljünk hozzá combcsipkét, rövidnadrágot – érkezik a tanács. Varga Ágnes kitér arra is, fontos, hogy alapvetően alkatunknak megfelelő fazonokat válasszunk, ám nem árt néha kilépni a biztonságos komfortzónánkból, kísérletezni. Kellemes meglepetésként tapasztalhatjuk, hogy olyan ruhában is jól érezhetjük magunkat, aminek eddig a közelébe se mertünk volna menni. Ez az élmény új világot nyithat meg előttünk, feltöltődést, önbizalmat adhat. S még egy örök tanács: figyeljünk az ékszerekre, kiegészítőkre, a táska és a cipő színére is, ezek ugyanis sokat dobhatnak szettünk összhatásán és harmóniáján.

Vidám színek, könnyed anyag

Az utazás hangulatával

Léteznek olyan stílusok, minták, amelyek szinte összeforrtak a nyár, az utazás hangulatával. Ilyen a tengerészstílus, no meg a tropical (trópusi) minta is.

Ez a két irányzat sosem megy ki teljesen a divatból, klasszikus darab lehet a nyaralni indulók ruhatárában. A tengerész stílus a kék, piros és fehér színt kombinálja, és érdekes módon a hölgyek kedvence, holott nem tipikus női szakmát idéz meg. A tropical tobzódó színvilága, vidám szertelensége mindkét nemnél hódít, ez az irányzat a strandszezon elmaradhatatlan eleme. Akkor is feldob, ha netán itthon maradunk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!