Staféta

2018.06.03. 09:00

Miként tudjuk díszíteni lakásunkat a hagyományt és a modernitást ötvözve?

GERZSÉNYI GINA a stafétát Horváth Edit Lentiben élő kézműves festőnek adta tovább, azt kérdezve, miként tudjuk díszíteni lakásunkat, családi házunk udvarát a hagyományos módszereket, eszközöket, tárgyakat és a modern stílust ötvözve?

Arany Gábor

Horváth Edit

– ÉLETEM FONTOS ELVE az örömre, a szépségre és rendezettségre törekvés – fogalmazott Horváth Edit. – Sokrétű kézműves tevékenységem lehetőséget ad erre. Úgy vélem, őseimtől örökölt képességek is segítenek ebben. Értékrendjüket hagyományőrzés és haladó szellemiség jellemezte. Szeretek jól használható, ugyanakkor míves tárgyakat készíteni. Eleinte textillel dolgoztam: párnák, egyedi gyermekruhák, babaszobák díszítése. Aztán kibővült a kör: festettem képeket kavicsra, vászonra, sőt egész falfelületre, még autó oldalára is. Szeretem a vidám színeket, a régi tárgyakat is megszépítik a díszítések. Aztán a tojásfestésbe, majd a gravírozásba szerettem bele. Érdekel a fa megmunkálása is, készítettem tálakat, ajtóra kopogtatókat és ajtó elé való díszeket is. Fantázia és bátorság, az anyagok ismerete segít a tárgyaknak, a környezetünknek új értéket adni...

Horváth Edit

HORVÁTH EDIT a stafétát Nagy Katalin óvodapedagógusnak adta át, kérdése: miként kapcsolódik össze életében a néptánc és a gyöngyfűzés?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!