Fagyiteszt

2018.05.05. 15:30

Kóstolta már a balatoni naplementét?

Különleges ízű fagyikat kóstoltunk a zalai Balaton-parton, mi már kiválasztottuk az idei kedvencünket!

Mihály Szilvia

Festeticsék mandulás csókja és rózsás málna fagyi Gyenesdiáson

Fotó: Mihály Szilvia

A fagylaltos pultok előtt állva egyre gyakrabban kérdezzük meg, hogy egy-egy fantázianév milyen ízt takar. A vanília-csokoládé-karamell-eper és puncs fagyik mellett különleges ízeket rejtő tégelyek is sorakoznak a pultokban.

Keszthelyen a Sétáló utca közelében található fagylaltozó Zelerem nevű fagyijával nevezett az idei Balaton fagylaltja versenyre. Ha valaki kedveli a zöldségek frissítő ízét, itt édesburgonya és tökmagos borsós fagyit is kérhet. A cukorborsó szemek elég meglepőek voltak a fagyiban, de jól passzolnak a tökmag ízéhez. Édesburgonyát legközelebb is csak köretként kérek.

Zeller ízű fagylalt Keszthelyen
Fotós: Mihály Szilvia

 

Édesburgonya és tökmag borsóval

A park melletti kávézóban kevésbé meghökkentőek a fagyi ízek, a Mozart, ami marcipános csokoládét takar és a mézeskalács is hozza a csokoládéban vagy a süteményben megszokott jegyeket. Jó választás, ha nem akarunk hagyományos csokoládét enni, de még nem vagyunk elég bátrak mondjuk egy cékla fagyihoz. (Céklafagyit eddig Zalában még nem kóstoltunk.)

Fotós: Mihály Szilvia

Balatongyörökön is találtunk olyan fagyit, aminek beazonosítása csak a pultos segítségével ment. A Nemzet aranya a tökmagolajos málnás vanília fagyit jelenti; az ízvilága az előző évben ország tortájaként megismert süteményt idézi.

A Nemzet aranya tökmagolajjal készül Balatongyörökön
Fotós: Mihály Szilvia

 

Fotós: Mihály Szilvia

Vonyarcvashegyen belekóstolhatunk a naplementébe,mandula íze van gránátalmával bolondítva. A fagyis pultban van még bodzavirág,zöldteás sajttorta,és kipróbálhatjuk az Őrség zöld aranyát,a tökmagolajos fagyit is.

Vonyarcvashegyi naplemente Fotó: Mihály Szilvia/ zaol.hu
Vonyarcon bodzavirágból is készül fagyi Fotó: Mihály Szilvia/ zaol.hu

Gyenesdiáson a bicikliút mellett több érdekes nevű fagylalt is van a pultban. Egy korábbi beszélgetés során Somogyi Renáta elmondta, hogy az ő vendégeik már igénylik a különleges ízkreációkat, a hagyományos ízek mellett nagy a kereslet az extrább fagyikra is. Mi most Festeticsék mandulás csókját kóstoltuk egy fehércsokis, rózsás málnával. A rózsa illata és íze csak diszkréten jelenik meg a málnában, de igazán kellemes frissítő, azt hiszem, a nyár egyik kedvenc íze lesz nálam.

Festeticsék mandulás csókja és rózsás málna fagyi Gyenesdiáson
Fotós: Mihály Szilvia

Önnek melyik a kedvenc fagylaltja? Megkóstolja a különleges ízeket is?

Várjuk fényképeit a [email protected] címre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!