12 éves hagyomány

2018.04.03. 09:00

Nyugdíjas-találkozót tartottak Hernyékben

A falu nyugdíjasainak rendeztek összejövetelt nemrég a kultúrházban. A délutáni program baráti beszélgetéssel telt, illetve az önkormányzat megvendégelte az időseket.

Korosa Titanilla

Beszélgetéssel töltötték az időt a találkozó résztvevői, köztük Bundics Tibor polgármester

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A mintegy 100 fős településen 12 éve hagyomány már a nyugdíjas találkozó megtartása. Az önkormányzat meghívását idén is többen elfogadták.

– Közel 20-an részt vesznek ezeken a programokon minden évben. Ez a létszám egy ekkora településen jó aránynak számít – mondta elöljáróban Bundics Tibor polgármester.

– Vannak, akik egészségi állapotuk miatt nem tudnak már részt venni a találkozón, mint falunk legidősebb lakója is, aki 94 éves. Igyekszünk segíteni a nyugdíjasokat, nemcsak köszöntjük őket és találkozót szervezünk, hanem például minden évben biztosítunk számukra szociális tűzifát, valamint karácsonykor élelmiszercsomagot is ajándékozunk nekik.

Beszélgetéssel töltötték az időt a találkozó résztvevői, köztük Bundics Tibor polgármester
Fotós: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A polgármester emellett a településen tervezett idei felújításokról is beszélt.

– Több éve tervezzük a ravatalozó felújítását, amire most lehetőség is nyílik. Pályázati forrás felhasználásával mintegy 3 millió forintot tudunk erre a célra költeni – tájékoztatott a polgármester. – E fontos és szükséges feladaton túl útfelújításra is sor kerül, a Kossuth utca teljes rendbetétele valósul meg hamarosan mintegy 200 méter hosszan.

Az idei megvalósítás előtt álló terveken túl Bundics Tibor azt is elmondta, hogy nemrég a buszmegállónál végeztek munkálatokat, és a buszváró is megújult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!