Életmód

2018.02.01. 10:00

A miklósfai hölgyek lassan egy évtizede tartanak egészségmegőrző órákat

A testmozgáson túl az egészségmegőrzés is feladata a miklósfai Mindenki Házában működő Mi nők klubjának.

Benedek Bálint

A miklósfai hölgyek Németh Gézáné vezetésével tornáznak Fotó: SzakonyAttila

A klub keretein belül 2009 óta működik az egészség és fittség program. Itt a saját tudatos testhasználat kerül a középpontba, amit a helyi Németh Gézánétól sajátíthatnak el a résztvevők. Már kezdetben sokan érkeztek a városrészből, majd Kanizsáról és a környékről is, ezért heti rendszerességgel hirdették meg a programot.

- A rendszeres Aviva tornával az életkorunknak megfelelő hormonális egyensúly kialakulását segítjük – fogalmazott Németh Gézáné. – Főleg ezt a tornát gyakoroljuk, legutóbbi oktató vendégünk szerint példaértékű, hogy egy tanfolyamot végzett csapat együttmarad. A böjti időszakban szerveztünk zsírégető tornát, hogy karcsúbban fogadjuk a locsolókat. Előfordult, hogy Luca napján lendületes salsa ritmusokkal dobtuk fel az óránkat.

A testedzés mellett a 25 fős társaság nyitott még az egészség megőrzésével kapcsolatos alternatív, valamint hagyományos módszerekre is.

Egyik tagjuk például járatos a gyógynövények használatában, ezért gyakran tart beszámolót. Szávai Szilvia jógaórával lepte meg a csoportot, s együtt készítettek indai ételeket is.

A miklósfai hölgyek Németh Gézáné vezetésével tornáznak Fotó: SzakonyAttila

A miklósfaiak háziorvosa, dr. Dömötör Károly gyakori vendég, számos témában beszélgetett már velük.

Jövőre tízéves lesz a program. Németh Gézáné szerint ez tíz újdonságot jelent és azzal, hogy tovább tanulnak, az ismereteiket, a tudásukat bővítik. Felfrissülnek, rengeteg friss impulzussal gazdagodnak, ami energiával tölti fel a szervezetüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!