Népi étel

2017.11.25. 12:05

A zalai diós pogácsa

Diós pogácsát leginkább szüret idején szoktak sütni a zalai háziasszonyok, de egész ősszel, sőt, egész évben elkészíthetjük.

Mihály Szilvia

Fotó: Mihály Szilvia

A diós pogácsa tipikus zalai étel, a szüretek elképzelhetetlenek voltak gyerekkorunkban a nagymamánk kicsit sós, kicsit édes és fura színű pogácsája nélkül.

Akár ezen a hétvégén is elkészíthetjük, annyira finom.

Fotós: Mihály Szilvia

A diós pogácsa tésztájába a liszt mellé darált diót tesznek, és több cukrot adnak hozzá, mint a hagyományos pogácsához. Így a cukortól nem tud nagyra nőni sülés közben, de az íze fenséges.

Fotós: Mihály Szilvia

Nekem már az illata is a gyerekkoromat juttatja eszembe. Fővárosi és alföldi ismerősök először kétkedve kóstoltak bele, de azóta is emlegetik, mert annyira ízlett nekik.

Fotós: Mihály Szilvia

A mindmegette.hu oldalon ezt a receptet ajánlják diós pogácsához.

Önök hogy készítik el ezt a finom zalai ételt?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!