2017.11.25. 12:05
A zalai diós pogácsa
Diós pogácsát leginkább szüret idején szoktak sütni a zalai háziasszonyok, de egész ősszel, sőt, egész évben elkészíthetjük.
Fotó: Mihály Szilvia
A diós pogácsa tipikus zalai étel, a szüretek elképzelhetetlenek voltak gyerekkorunkban a nagymamánk kicsit sós, kicsit édes és fura színű pogácsája nélkül.
Akár ezen a hétvégén is elkészíthetjük, annyira finom.
A diós pogácsa tésztájába a liszt mellé darált diót tesznek, és több cukrot adnak hozzá, mint a hagyományos pogácsához. Így a cukortól nem tud nagyra nőni sülés közben, de az íze fenséges.
Nekem már az illata is a gyerekkoromat juttatja eszembe. Fővárosi és alföldi ismerősök először kétkedve kóstoltak bele, de azóta is emlegetik, mert annyira ízlett nekik.
A mindmegette.hu oldalon ezt a receptet ajánlják diós pogácsához.
Önök hogy készítik el ezt a finom zalai ételt?