Festetics-kastély

2017.10.01. 12:00

Sétáljon velünk a keszthelyi kastély parkjában

A keszthelyi kastélypark egész évben ingyenesen látogatható, az őszi időszakban is teljes pompájában vár bennünket.

Mihály Szilvia

Fotó: Mihály Szilvia

Ilyenkor ősszel kevesebb turista sétál, és kattogtatja a fényképezőgépét a Festetics-kastély parkjában, ha szeretjük a nyugodtabb napokat, akkor a jöjjön velünk körbe a parkban.

 

A sétáló utcai bejárattól balra található a nemrég felújított francia kert, ami mértani pontossággal, tökéletes négyzet alaprajzban készült el. A déli szárny előtti ablakok alatt fekszik, ami a grófnői, később hercegnői lakosztály volt.

Fotós: Mihály Szilvia

Azért ültették ide anno a kertészek ilyen tökéletes elrendezésben a virágokat, hogy a kis előkert mindennapi esztétikai élményt biztosítson a kastély női uralkodójának. Megközelíteni egy kis ösvényen lehet, az úttól cserjék takarják el, igazán meghitt, szinte látjuk magunk előtt a nagy abroncsos ruhájú, sétálgató hölgyeket. Napjainkban tökéletes helyszíne egy esküvői fotózásnak, de egy romantikus sétának is.

Fotós: Mihály Szilvia

A szökőkutak, az egynyári növények és a fehér sóderes sétautak között haladva igazi barokk pompa tárul elénk. Maga a kastély épülete impozáns háttér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!