Jó reggelt, napfény! – szólt a dal az idősekhez

2023.10.06. 09:00

Hévízen ezúttal Xantus Barbarával ünnepeltek

Xantus Barbara színész-énekes adott kiváló hangulatú koncertet a hévízi idősek napján a sportcsarnokban, ahol az önkormányzat ezúttal is megvendégelte Hévíz szépkorúit.

Péter B. Árpád

Számos lehetőség várja a szépkorúakat Hévízen. Az ünnepség kezdete előtt Xantus Barbara és Papp Gábor a sportcsarnokban. Fotó: Péter B. Árpád

A hajdani Família Kft. című sorozat Krisztája fellépése kezdetén a Hair világhírű slágerével ébresztette a napfényt, majd a vastaps után arról beszélt, 56 évesen ő itt a „legfiatalabb szépkorú”. A nagyik dolgáról szólva Xantus Barbara kijelentette: az a feladatuk, hogy élvezzék az életet, a második ifjúkort, s éljenek picit talán gondtalanabbul, mint az előző évtizedekben.

A remek hangulatú koncert előtt Papp Gábor, Hévíz polgármestere köszöntötte a résztvevőket. Azt mondta, nem szabad azt éreznie senkinek, hogy az öregkor csupa bánat és elhagyatottság.

– Furcsán hangozhat, de a Covidnak nemcsak a bajt, a gondokat „köszönhetjük”: az akkori bezártság rengeteg embernek mutatott meg egy másfajta utat – folytatta a városvezető. – Sok idős ember tanult meg Facebook-oldalt kezelni, csetelni, Google-információkat kezelni, skype-olni, s a technika segítségével megtalálták az utat egymáshoz.

Megtelt a sportcsarnok az idősek világnapi köszöntésre s koncertre

E lehetőségek mellett ugyanakkor arra biztatta a város szépkorúit, járjanak közösségbe, amire Hévíz számos lehetőséget kínál, hiszen például a hímzőszakkör, a Tiszta Forrás Dalkör, a szépkorúak vidám társasága, a Vöröskereszt helyi alapszervezete, a meridián- és jógaklub, a könyvtár s számos városi rendezvény is várja azokat, akik otthonról kimozdulva keresnek elfoglaltságot, programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában