Észak-Amerika legnagyobb alpesi taván

2022.12.14. 18:22

Mányoki Atila jövőre folytatja a Stillwater 8 sorozatot

Az elmúlt héten véglegessé vált a szervező csapattal, hogy 2023-ban folytatom a Stillwater 8 sorozatot. A 3. állomás az Egyesült Államokban lesz a Tahoe-tó - írja közösségi oldalán.

Zaol.hu

A Tahoe-tó

Forrás: Mányoki Attila Facebook-oldala

"A Tahoe-tó egy nagy alpesi tó Kalifornia és Nevada határán, 1900 méteres magasságban a Sierra Nevada-hegységben. A ”tó az égben” néven is emlegetik. Körülbelül 34 km hosszú (észak/dél) és 17-19 km széles (kelet/nyugat). Az elmúlt években emelkedett a víz hőmérséklete, de a legmelegebb nyári hónapokban is ritkán éri el a 17 fokot. A Tahoe-tó átlagos augusztusi vízhőmérséklete a több éves rögzített adatokból számítva csak 14 fok. A tavat két nagyobb áramlat és számos kisebb áramlat jellemzi. Ezek előre, hátra vagy oldalirányban tolhatják és húzhatják az úszót. Ez a kombináció és a magaslati viszonyok miatt mondom, hogy nem egyszerű tó, amelyet meg kell hódítani. Számomra a magaslati viszonyok jelentik majd a kihívást, mivel ilyen környezetben eddig nem kellett teljesítenem. Eddig két úszónak sikerült 9 óra alatt teljesíteni a távot. Az úszók döntő része 10 és 20 óra között teljesíti az átúszást. Amennyiben az időjárási viszonyok kedvezők lesznek, akkor augusztus 9-én a késő esti órákban lesz a start a tó déli részén Camp Richardsonnál. A célom, hogy 10 órán belüli idővel tudjam elérni az Incline Village célterületet - írja a zalaegerszegi sportember."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában