zalai kötődésű versenyző

2021.02.12. 14:00

Kaj Bernadett a Dal-ban – A Pink & The Panthers is versenyez szombaton

Újabb zalai kötődésű versenyzőnek szurkolhatunk szombaton a Dal 2021 harmadik válogatóján. A zalaegerszegi születésű énekes, Kaj Bernadett a Pink & The Panthers együttessel lép színpadra. A 10 produkció közül négyet a zsűri, rajtuk kívül további egyet a közönség juttat tovább az elődöntőbe.

Mozsár Eszter

A Pink & The Panthers zenekar tagjai: Pink Edvárd, Raczkó Balázs, Kolláth István, Szabó András, Kaj Bernadett, Tóth Márton, Takács Balázs

Fotó: Visual Up, Fényművek Stúdó

A Kőbányai Zenestúdió diákjaiból 2017-ben verbuválódott együttes a Sodor a szél című számával indul a versenyen. Ez a dal egyébként szerepel a december 13-án megjelent második, a Zene ereje című lemezükön. Az albumon – csakúgy, mint eddig – saját életérzéseikről, tapasztalataikról énekelnek. A számokat az együttes billentyűse, Pink Edvárd „Edi” írja és hangszereli. A fiatalember komolyan veszi hivatását, most is folyamatosan tovább képzi magát.

- Jelenleg egyetemen tanulok, producer szakon. Egyre többen keresnek meg, hogy írjak és hangszereljek nekik dalokat. Ez a szakma sokrétű, így az általam tanultakat több területen is tudom hasznosítani, például filmzenét szerezhetek vagy akár számítógépes játékok alá is írhatok zenét – mondta Edvárd, akit Bettivel együtt telefonon értünk utol. – Munkásságomra leginkább az Incognito zenekar és a Jamiroquai volt hatással.

A Pink & The Panthers zenekar tagjai: Pink Edvárd, Raczkó Balázs, Kolláth István, Szabó András, Kaj Bernadett, Tóth Márton, Takács Balázs
Fotó: Visual Up, Fényművek Stúdó

- Honnan jön az ihlet?

- Természetesen a való életből, barátok, ismerősök elbeszéléseiből. A Sodor a szél című dalnak is megvan a története. Épp az Egyesült Királyságban turnéztam, amikor érkezett egy email, abban az állt, hogy elrontotta az egyetem a hallgatói szerződésemet. Akkor úgy éreztem, kihúzták a lábam alól a talajt. Arra gondoltam, hogy akkor csak hagyom, sodorjon az élet, ugyanis sokszor egy dologban bízhatunk, hogy a változás állandó és bár klisének tűnhet, de valamivel mindig kompenzál a sors, vagy hívjuk, aminek szeretnénk. A probléma meg is oldódott, azóta egy másik egyetemre nyertem felvételt.

A Pink & The Panthers 2018-ban bejutott a Füles Bagoly tehetségkutató budapesti döntőjébe. Ugyancsak ebben az évben a Jazzy Rádió dalversenyén másodikak lettek Online című dalukkal, ebből videoklip is készült. Első önálló szervezésű koncertjük 2019-ben volt Budapesten. Sorra következtek a tehetségkutatók, majd Edvárd megkapta az Éter fesztivál legjobb billentyűse díját. A héttagú együttes frontembere Szabó András, Raczkó Balázs gitáron, Takács Balázs basszusgitáron játszik, Tóth Márton szaxofonozik, a doboknál Kolláth István ül.

Kaj Bernadett énekes 2013-ban végzett a zalaegerszegi Kölcsey-gimnáziumban, majd zenei tanulmányait az Etűd Jazz Zeneművészeti Szakközépiskolában és a Kőbányai Zenei Stúdióban folytatta. Nincs zenész a családban, ezért eleinte mindenki furcsán nézett rá. A zenei képzéssel párhuzamosan elkezdte a Budapesti Gazdasági Egyetemet, ahol tavaly nyáron diplomázott Kommunikáció és médiatudomány szakon.

- Nagyon érdekes, izgalmas a felkészülés a televíziós bemutatkozásra, többféle próba van az adásig. Hangszeres beállás, jelmezes próbafelvétel – mondta Betti, aki már többször vokálozott a Dal-ban. – A 2017-es szériában Singh Viki és Peter Kovary & The RoyalRebels csapata bizalmat szavazott nekem, de énekeltem Odett mögött is. A Dal műsora jelentette az áttörést, ami számos további megkeresést eredményezett. Onnantól kezdve gyakorlatilag aktívan közreműködöm Magyarország kiemelkedő zenei produkcióiban. Ezekkel a művészekkel a legnagyobb hazai színpadokon és fesztiválokon léptem fel. Csak néhányat sorolnék fel, akikkel dolgoztam: Krúbi, Blahalouisiana, Nagy Feró és a Beatrice, Hooligans, Vásáry André, Szabó Balázs Bandája, Dolly, Pál utcai fiúk, Fatal Error. Emellett a Gold Record zenei menedzsment ügynökség megbízásából létrehoztuk az ABBA Tribute Show-t, ahol arra törekszünk, hogy a lehető legautentikusabb módon megidézzük az eredeti zenekart és zenéjük varázsát. Még a karantén előtt volt az első komoly, önálló koncertünk az Akvárium Klubban, de sajnos a többit derékba törte a vírus.

Kaj Bernadett sok elfoglaltsága mellett most a Pink & The Panthers zenekarra és a tévés adásra fókuszál. Hangzásvilágukat a jazz és a populáris zene fúziója jellemzi. Céljuk, hogy minél több helyen népszerűsítsék az igényes és élő muzsikát. Fontos számukra, hogy a szövegek értéket teremtsenek és közvetítsenek. Ahogy egyik daluk is mondja, hisznek a zene erejében. Az együttesért szombaton szurkolhatnak a nézők. A műsorok 60 napig visszanézhetők a MédiaKlikk oldalán. A Dal 2021 – március 13-ig szombatonként 19. óra 35 perctől a Duna Televízió műsorán látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában