alattomosan támadt a koronavírus

2020.10.07. 11:22

Először enyhe tünetei voltak, később mégis élet-halál közé került Gál Balázs

A 38 éves férfinek egy hétig volt gyenge láza, mielőtt bement a kórházba.

zaol.hu

Fotó: Gál Balázs Forrás: Ripost

A Ripost cikke szerint a sportos férfi 38 fokos lázzal gyógyult otthonában, mialatt végig tartotta a kapcsolatot háziorvosával. Néhány nap után egyre nehezebben vette a levegőt, így a doktor elküldte tüdőröntgenre. Még a szakrendelés előtt rosszul lett.

- Már a beszéd is nehezemre esett, kapkodtam a levegőt, a lázam 39 fok fölé szökött. A jó fizikai állapotom becsapott mindenkit, közben a tüdőm nagyon rossz passzban volt, kétoldali, heges covid-tüdőgyulladást kaptam. A doki nem tudta eldönteni, intenzívre tegyen-e vagy se – mesélte a Ripostnak Balázs.

Fotó: Gál Balázs Forrás: Ripost

Ezután kétnapos oxigénterápia következett, amit mozdulatlanul kellett tűrnie, valamint minden nap fájdalmas vizsgálatokkal mérték a tüdeje oxigénszintjét. A férfi lelkileg is teljesen összeomlott. Szerencsére a történet jóra fordult, hiszen Balázs azóta felgyógyult a betegségből, ám mindenkit arra figyelmeztet: igyekezzen mindent megtenni annak érdekében, hogy ne kapja el vírust, ha pedig mégis megbetegedett, legyen résen!

A férfi történetét megosztotta a közösségi médiában, ám sok vírustagadó támadta a kommentekben.

- Fütyülök a vírustagadókra, butaság, amit mondanak! Viszont az tény, hogy veszélyesek, mert továbbfertőznek. Nem szabad ezzel játszani, ez a lényeg! Ha nem figyelünk a megelőzésre, a kórházak pár hónap múlva tele lesznek – nyilatkozta a lapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában