BL-visszavágó

2024.03.06. 12:11

Gulácsi a baki ellenére élvezi a bizalmat, a horrorsérülés borzolja a Real Madridot (videó)

Hatalmas bravúrra lenne szüksége a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzignek ahhoz, hogy a Real Madrid otthonában kiharcolja a továbbjutást a legjobb nyolc közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Ráadásul a magyar kapus helye újra megkérdőjeleződött a lipcsei kezdőcsapatban, de a németek vezetőedzője, Marco Rose védelmébe vette a játékosát. A Real Madridnál is vannak gondok, Tchouaméni nehezen heveri ki a Diakhabynak vétlenül okozott súlyos sérülést.

MW

Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. február 10-i Augsburg-RB Leipzig mérkőzése után Augsburgban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Szilágyi Anna

A 14-szeres győztes Real Madriddal története során mindössze kétszer fordult elő európai kupapárharcban, hogy az első mérkőzésen, idegenben aratott győzelem után odahaza ne harcolta volna ki a továbbjutást. Ezt leszámítva a madridiak 36 alkalommal továbbjutottak – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A két csapat formáját figyelve ugyanakkor nem esélytelen a Leipzig, amely legutóbb nagyon simán, 4-1-re nyert a Bochum otthonában a Bundesligában, míg a Real kétgólos hátrányból mentett pontot a Valencia vendégeként a spanyol bajnokságban. Sajnos Lipcsében újra napirendre került a kapuskérdés, mivel Gulácsi Péter a legrosszabbkor bakizott a legutóbbi bajnoki meccsén.

Őszintén és nyíltan

Persze Bochumban ez a hiba belefért, hiszen a Lipcse négy góllal válaszolt és nyert végül. Viszont adódik a kérdés, hogy a Real Madrid otthonában adhat-e ennyi esélyt ellenfelének a német csapat. Egy lipcsei portál szerint bármilyen rutinos is a magyar válogatott Gulácsi Péter és riválisa, Janis –Blaswich, mindketten azóta bizonytalankodnak, mióta éles a versenyhelyzet köztük. Blaswich beugróként sokáig remekül helyettesítette Gulácsit, majd, amikor a magyar kapus felépült és újra konkurenciát jelentett neki, egyre többet hibázott. Mióta pedig a magyar légiós visszakapta a helyét, ő bizonytalankodik – írta meg az Origo. A németek edzője, Marco Rose szerencsére tovább is kitart Gulácsi mellett.

Péter profi kapus. Természetesen őt is bosszantja az eset, tudja, hogy talán védhette volna a lövést. De nincs szemrehányás!

– mondta Marco Rose, az RB Leipzig vezetőedzője, akit a kapusai rivalizálásáról is beszélt.

Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, két remek kapusunk van. Néha nem könnyű kezelni ezt a szituációt, de hiszem, hogy egész jól megoldjuk, őszintén és nyíltan

válaszolta a lipcsei edző.

Tchouaméni megtört lelkileg

A Real Madridnál másfajta gondokkal kell megküzdenie Carlo Ancelotti vezetőedzőnek, amelyek inkább lelki eredetű problémák. A kameruni származású francia válogatott védőt, Aurélien Tchouaménit viszont nagyon megviselte, hogy ha vétlenül is, de roppant súlyos sérülést okozott a múlt szombati bajnoki meccsen a Valencia guineai játékosának, Mouctar Diakhabynak, amikor ráesett ellenfele térdére. Diakhabyra legkevesebb egy év kihagyás vár majd, de cseppet sem biztos, hogy képes lesz újra futballozni – olvasható a Magyar Nemzet oldalán

Neki van a legsúlyosabb térdsérülése, amit egy futballista elszenvedhet, az ehhez hasonló sérüléseknél először arra kell figyelni, hogy a beteg újra tudjon járni

– árulta el nemrégiben a játékost kezelő térdspecialista.

Tchouaméni szombat óta teljesen maga alatt van annak ellenére, hogy senki sem hibáztatja, kérdés tehát, hogy készen áll-e a játékra. Szerencsére Diakhaby lelkileg nem roppant össze, kedden már megkezdte a rehabilitációt.

Ami a másik szerdai mérkőzést illeti: a BL-címvédő Manchester City a 3-1-es dániai győzelme után fogadja a Köbenhavn együttesét. Josep Guardiola együttese a nemzetközi porondon 21 meccs óta nem talált legyőzőre, és az elmúlt hetekben még erősebb lett, ugyanis Erling Haaland és Kevin De Bruyne is fantasztikus formában tért vissza sérülését követően. A két csapat az előző idényben a csoportkörben találkozott egymással, a manchesteriek akkor hazai környezetben 5-0-ra nyertek.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók

Real Madrid (spanyol)-RB Leipzig (német) 21.00

Manchester City (angol)-FC Köbenhavn (dán) 21.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában