Tragédia

2024.01.25. 19:18

Január 25-e a magyar futball gyásznapja: 20 éve hunyt el Fehér Miklós (videó)

A 21. század elején a magyar labdarúgás és a világ egyik legnagyobb tehetségének tartott játékosa teljesen váratlanul vesztette életét a Benfica színeiben, miután egy portugál élvonalbeli bajnoki közben összeesett. Mindössze 24 éves volt.

MW

A legendás játékos 20 éve hunyt el

Forrás: Kisalföld

A tragikus hirtelenséggel elhunyt tehetség életéért zajló küzdelmet a stadionban tartózkodó bő 13 ezer néző, és a televízió képernyői előtt ülő több millióan ember nézte végig.

Fehér Miklós a 2003-2004-es portugál labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a bajnoki címért harcoló SL Benfica a kiesés elől menekülő Vitória de Guimarães otthonába látogatott, ahol az 59. percben csereként lépett pályára a 24 és fél éves magyar támadó. Fehér a 91. percben gólpasszt osztott ki Fernando Aguiarnak, amellyel 1-0-s vezetést szerzett a Benfica.
A ráadásban a lisszaboniak próbálták az időt is húzni, Fehér Miklós a 93. percben megakadályozott egy hazai bedobást, ezért Olegário Benquerença játékvezető sárga lapot osztott ki neki. 

A magyar támadó ezután elmosolyodott, majd a térdére támaszkodott és eszméletlenül összeesett a nedves fűre.

A társai és az ellenfél játékosai is azonnal rohantak hozzá, majd a mentők is megérkeztek. Mindhiába. Negyedórán át állt a játék, próbálták újraéleszteni, addig pedig

zokogva a fejüket fogó csapattársakat, stábtagokat, ellenfeleket és szurkolókat mutatott a kamera.

Emberek millió nézték végig, ahogy a pályán az élettelenül fekvő magyar játékosért küzdenek. Fehért végül a guimaraesi kórházba vitték, de az orvosok hiába küzdöttek az életéért, éjfél környékén bejelentették a halálát. Később annak okaként hirtelen szívmegállást és hipertrófiás kardiomiopátiát állapítottak meg – olvasható az Origó cikkében.

Fbl-POR-HUN-Benfica-Feher
Az orvosok küzdenek a Benfica magyar labdarúgójáért, Fehér Miklósért a portugál Premier League mérkőzésen a Guimaraes stadionban 2004. január 25-én
Forrás: AFP

A tatabányai születésű tehetség édesapjával készített interjút a Kisalföld.hu, amely IDE KATTINTVA olvasható!

Fehér Miklós emlékét örökre megőrizzük

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Menczer Tamás külügyi államtitkár fogadta Fernando Jorge Loureiro de Roboredo Seara, a Benfica közgyűlésének elnökét és Simão Sabrosat, a Benfica nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgazója, aki ernando Jorge Loureiro de Roboredo Seara, aki a Benfica csapatkapitánya volt Fehér Miklós halálakor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában