Labdarúgás

2023.09.21. 06:21

Hamarosan Szoboszlai Dominik lehet a Liverpool egyik legértékesebb játékosa

A Magyar Nemzet utánajárt, mikor fog kilőni a magyar sztár piaci értéke.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa megtapsolja a szurkolókat a Wolverhampton Wanderers ellen az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzés végén, 2023. szeptember 16-án a wolverhamptoni Molineux Stadionban

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Vince Mignott

A futballisták piaci értékével foglalkozó Transfermarkt egyik vezetője a Magyar Nemzet kérdésére előre jelezte 2020-ban, hogy Szoboszlai Dominik ára a jövőben elérheti a 75 millió eurót. Akkoriban még a Salzburg színeiben szerepelt a magyar középpályás, akit aztán leigazolt a Lipcse, majd onnan a Liverpool vette meg 70 millióért. A Transfermarkt jóslata tehát csaknem telitalálat volt, de az oldal egyelőre nem reagált Szoboszlai liverpooli szerződésére és a Premier League-ben nyújtott kimagasló teljesítményére, így továbbra is alacsonyabb, 50 millió eurós árszinten tartja őt.

Christian Schwarz, a Transfermarkt szakértője a lap érdeklődésére elárulta, hogy mikor minősítik fel a magyar futballistát.

– Október kilencedikén frissítjük az értékét, amely biztosan sokkal közelebb lesz ahhoz az összeghez, amit a Liverpool kifizetett érte – ígérte Schwarz. – Most, hogy a Premier League egyik topcsapatában stabil kezdő, és ha a fejlődése töretlen marad, az értéke biztosan tovább növekszik, aminek az első lépése lesz az októberi korrekció.

Tehát Szoboszlai piaci értéke hamarosan 70 millió euró körül alakulhat, amivel egyértelműen új dimenzióba kerül. Jelenleg a 85. helyen áll a világ legértékesebb futballistáinak a rangsorában, a frissítés után viszont a top ötvenben lehet helye, ami már mindenképpen a szűk elitet jelenti majd.

Az sem lenne meglepetés, ha Szoboszlai hirtelen a Liverpool egyik – ha nem a – legértékesebb játékosa lenne, hiszen a csapat keretében jelenleg a kolumbiai szélső, Luis Díaz vezeti a rangsort 75 millió euróval.

A teljes cikkért kattintson.

Szoboszlaiék Ausztriában kezdenek

Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool az osztrák LASK Linz otthonában kezdi meg szereplését csütörtökön a labdarúgó Európa-liga csoportkörében – írja az MTI.

 

A Premier League-ben szereplő gárda legutóbb nyolc évvel ezelőtt volt érintett a második számú európai kupában, a vezetőedző Jürgen Klopp első liverpooli szezonjában egészen a döntőig menetelt, ott azonban elbukott a Sevillával szemben.

 

A magyar válogatott csapatkapitánya egyelőre kiválóan szerepel új csapatában, mind az öt bajnokit az első perctől az utolsóig végigjátszotta, az Aston Villa ellen megszerezte első gólját is a Premier League-ben, a szurkolók pedig őt választottak augusztus legjobbjának.

 

„Mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a megfelelő mértékben kell tisztelnünk ezt a versenysorozatot és az ellenfeleinket. Szeretnénk ott lenni a döntőben, ez a célunk, de az odáig vezető úton nagyszerű csapatokkal fogunk találkozni, úgyhogy muszáj lesz jól teljesítenünk” – nyilatkozta Klopp. A német szakember arról is beszélt, hogy a Liverpool akadémiájáról sorra kerülnek ki a tehetséges játékosok, ez azonban nem jelenti azt, hogy az Európa-ligát használja majd arra, hogy játéklehetőséget biztosítson a fiataloknak.

 

„Vannak tehetségeink, de nem fogunk kísérletezni. Ha nem sújt minket sérüléshullám, akkor azt gondolom, hogy van elég futballistánk ahhoz, hogy csütörtökönként és vasárnaponként is topcsapatot küldjünk a pályára, az alapelképzelésünk pedig ez” – jelentette ki.

 

A Sallai Rolandot foglalkoztató német Freiburg nehéz feladat elé néz a csoportkör nyitányán, ugyanis a görög Olimpiakosz otthonában kell helytállnia. A két csapat tavaly is azonos csoportban szerepelt, a németek a második fordulóban meglepően simán, 3–0-ra nyertek Pireuszban, míg Freiburgban 1–1-es döntetlen született.

 

A görög Panathinaikosz – amely Kleinheisler Lászlót is foglalkoztatja, de kihagyta az El-keretéből a jelenleg sérüléssel bajlódó magyar játékost – a spanyol bajnokságban szereplő Villarrealt látja vendégül.

 

Bolla Bendegúz csapata, a svájci Servette hazai pályán a cseh Slavia Praha ellen kezdi meg szereplését a második számú európai kupában.

 

A csatár Sós Bencét is foglalkoztató szerbiai Topolya SC története első főtáblás európai kupamérkőzését vívja, mégpedig a Konferencia-ligában címvédő angol West Ham United otthonában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában