Rajongók, felkészülni!

2023.10.21. 09:00

Slash, Bocelli, Take That: jövőben sem lesz hiány világsztár fellépőkből (videó)

Áprilisban a zenekarával tér vissza Slash, novemberben újra fellép a világhírű tenor, Andrea Bocelli, júliusban pedig először koncertezik hazánkban a kilencvenes évek elejének legsikeresebb brit fiúcsapata, a Take That.

MW

Illusztráció

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Slash és zenekara, a Myles Kennedy & The Conspirators újra Budapesten

Slash idén a Guns N' Rosesszal zenélt a Puskás Arénában, jövő évben április 19-én saját csapatával, a Slash feat. Myles Kennedy & The Conspiratorsszal az MVM Dome-ban ad koncertet.

A The River Is Rising – Rest of the World Tour '24 Mexikóvárosban indul, majd 21 ország 32 városát érinti világszerte

 – közölte a szervező Live Nation. 

Slash
Slash (Saul Houdson) gitáros az amerikai Slash és együttese, a Myles Kennedy and The Conspirators koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2015. november 18-án
Fotó: Mohai Balázs / Forrás: MTI

A Grammy-díjas amerikai gitáros-dalszerzőnek, Slash-nek a Guns N' Rosesszal több mint százmillió példányban keltek el albumai, bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. 

A Saul Hudson néven 58 éve született zenészt minden idők egyik legnagyobb rockgitárosának tartják, a Time magazin a második helyre sorolta Jimi Hendrix után a tíz legjobb gitáros listáján. Legismertebb gitárriffjei a Guns N' Roses Sweet Child o' Mine vagy Welcome to the Jungle című dalában hallhatóak.

1996-ban, a sikerek csúcsán hagyta ott a világhírű bandát, saját első projektje, a Slash's Snakepit akkor már két éve működött. A csapattal két sikeres lemezt készített, akárcsak a Velvet Revolver supergroup-pal, majd szólókarrierbe kezdett. Első albumával, amelyen többek között Ozzy Osbourne, Fergie és Myles Kennedy szerepelt, 2010-ben a slágerlisták élére került, 

ezután alapította meg jelenlegi, Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators (SMKC) elnevezésű zenekarát. Ebben Slash mellett Myles Kennedy (ének), Brent Fitz (dob), Todd Kerns (basszusgitár/ének) és Frank Sidoris (ritmusgitár) szerepel, immár több mint egy évtizede.

Legutóbbi lemezük, a tavaly megjelent 4 első helyen nyitott az amerikai hard rock albumlistán. Az anyag vibráló rockalbum fülbemászó gitártémákkal és dallamokkal, nagy refrénekkel és riffekkel, a hangok, stílusok és hangulatok széles skálája tíz dalban.

A jövő áprilisi budapesti koncerten a Mammoth WVH lesz az előzenekar.

Premier: Take That-koncert Magyarországon először

Először ad koncertet Magyarországon a kilencvenes évek elejének legsikeresebb brit fiúcsapata, amely 

a nagy slágerek mellett novemberben megjelenő új albumáról is játszik 2024. július 3-án a Budapest Parkban.

A jelenleg trió felállásban működő együttes, amelyben korábban Robbie Williams is szerepelt, This Life című friss korongját előbb brit, majd európai turné keretében mutatja be – közölték a szervezők. 

A Take That 1989-ben alakul Manchesterben, az eredeti tagok között Gary Barlow, Howard Donald, Mark Owen, Jason Orange és Robbie Williams volt. Első lemezük 1992-ben jelent meg Take That & Party címmel, és a brit albumeladási listákon a második helyig jutott.

Owen, Mark; Barlow, Gary; Donald, Howard
Mark Owen, Gary Barlow és Howard Donald, a Take That brit popegyüttes tagjai (b-j) a hamburgi koncertjükön 2015. október 2-án
Fotó: Axel Heimken / Forrás: MTI/EPA

A folytatás alig több mint egy évvel később érkezett: az Everything Changes című anyag már az első helyig jutott az Egyesült Királyságban, és a nemzetközi ismertséget is meghozta a csapat számára, világszerte több mint hárommillió példány kelt el belőle. Az 1995-ös Nobody Else-en olyan nagy slágerek kaptak helyet, mint a Back for Good, a Sure vagy a Never Forget, és az album tizenegy országban vezette az eladási listákat. 

Ugyanebben az évben Robbie Williams kivált a formációból, majd a sikerek csúcsán, 1996 februárjában a Take That bejelentette feloszlását.

Csaknem egy évtized elteltével az immár négyfős Take That bejelentette, hogy 2006-ban újra turnéra indul. A visszatérő, Beautiful World című lemez ismét a brit eladási listák élén debütált, és az Egyesült Királyság minden idők legnépszerűbb albumainak listáján is előkelő helyet szerzett magának. 

A Take That lett az első együttes, amely ugyanazon a héten vezette a brit hivatalos kislemez- és albumlistát, valamint az élen végzett a rádiós játszási listákon is. A nagy sikerek és a masszív turnék mellett 2008-ban jelent meg a The Circus című album, amely újból szinte minden brit listát meghódított, a turnéra pedig azonnal elkapkodták a jegyeket a rajongók.

A 2024-es európai koncertturnét beharangozó videó: 

2010-ben váratlan fordulatként megjelent a Shame című új dal, amelyet Gary Barlow és Robbie Williams közösen írt – a páros 1995 óta nem dolgozott együtt. Nem sokkal később Williams bejelentette visszatérését a csapatba, és újból az eredeti felállásban készítették el a Progress című lemezt, amely a megjelenés első napján az évszázad leggyorsabban fogyó albuma lett. A csapat a 2012-es nyári Olimpia záró ceremóniáján is fellépett.

Két évvel később Robbie Williams és Jason Orange kiszállt a zenekarból, a Take That azóta trióként működik. 2014-es III és 2017-es Wonderland című albumuk egyaránt sikeres volt; 2019-ben egy 38 állomásos turnéval ünnepelték fennállásuk harmincadik évfordulóját. A koncertsorozaton összesen 650 ezer rajongó volt kíváncsi a csapatra.

Idén novemberben jelenik meg a This Life című, kilencedik Take That-album, amelyről egy ízelítő – a Windows című dal – már megérkezett. A megjelenést egy tavaszi brit turné követi, majd a This Life - Under the Stars című európai koncertsorozat.

Andrea Bocelli jövő novemberben visszatér

A világhírű olasz tenor 2024. november 23-án a fővárosi MVM Dome-ban ad koncertet. 

A koncertprogramban népszerű operarészletek és az ismert popalbumainak dalai szerepelnek, napjaink legnépszerűbb tenorját magyar szimfonikus zenekar és kórus kíséri – közölte a szervező Broadway Event. 

Andrea Bocelli karrierje az 1994-es Sanremói Dalfesztivál megnyerésével kezdődött. Csaknem harminc éve tartó pályafutása során elénekelte a legnagyobb operaszerepeket, fellépett a világ valamennyi nagy koncerttermében, operaházában, miközben meghódította a popzenei csúcsokat is. Megkapta a hallhatatlanoknak járó csillagot a hollywoodi Hírességek sétányán, hatszor jelölték Grammy-díjra és Latin Grammy-re, énekelt négy amerikai elnök, három pápa és az angol királyi család előtt is.

Olyan kiváló énekesekkel dolgozott együtt, mint Ed Sheeran, Dua Lipa, Céline Dion, Tony Bennett, Ariana Grande, Jennifer Lopez, Nicole Scherzinger, Jennifer Garner vagy Ellie Goulding. Matteo fiával a Fall on Me című számban duettezett a Sí című lemezén, Virginia kislányával pedig Leonard Cohen Hallelujah című dalát énekelte el közösen egy színpadon.

BOCELLI, Andrea
Andrea Bocelli olasz operaénekes koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában 2022. október 15-én
Fotó: Kovács Tamás / Forrás: MTI

2021-ben fellépett a Dubai Expo megnyitó ünnepségén, a labdarúgó-Európa-bajnokság nyitómérkőzésén Rómában, de a New York-i Filharmonikusok kíséretében a Central Parkban is.

Tavalyelőtt több mint 350 kilométert tett meg lóháton egy zarándoklat keretében, amely a római Szent Péter-bazilikától (Ferenc pápa áldásával) indult szülővárosába, a toszkánai Lajaticóba. Az utazásról egy tévés dokumentumfilm is készült The Journey – Andrea Bocelli címmel, amelyet idén tavasszal mutattak be.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában