Krimi

2024.03.05. 05:00

1 év alatt 2000 telefonhívás: neves ügyvédet zaklatott és zsarolt egy nő

Csaknem kétezerszer zaklatott telefonon egy ügyvédet egy nő. Őt és az anyját csapta be egy férfi, most ellenük emelhetnek vádat.

MW

Rosszul sült el a telefonos zaklatás

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Csalás miatt indult eljárás egy férfi ellen tavaly. Miután letartóztatták, az ügyvédje rengeteg hívást kapott: az a 44 éves tiszakürti nő és az anyja hívogatta, akiket a férfi becsapott. Többször kérték, hogy beszélhessenek a férfival, az ügyvéd hiába mondta, hogy ebben nem tud segíteni. Egy éven keresztül csaknem kétezerszer zaklatták – írja cikkében az Origo. 

Nem szűnt meg a zaklatás

Amikor a férfinak lett elég pénze, megtérítette a bűncselekménnyel okozott több mint félmilliós kárt, a pénz átadásával az ügyvédjét bízta meg. A pénzt a becsapott nő lánya személyesen vette át, amikor is a jogász megkérte, hogy ne keresse többet. Ennek ellenére a zaklatás nem szűnt meg, sőt felerősödött: a nő folyamatosan hívogatta és sms-eket küldözgetett neki, zsarolással még több pénzhez szeretett volna hozzájutni.

Egy év alatt 2000 hívást és SMS-t kapott az ügyvéd, naponta több tucatszor kereste a nő.

Végül az ügyvéd feljelentette a két nőt. Zaklatás miatt indult eljárás, néhány napon belül pedig vádat emelhetnek ellenük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában