Kényszergyógykezelésre küldték

2024.03.08. 12:53

Felmentette a bíróság az újbudai rendőrgyilkost

Ítéletet hirdetettek péntek délben a 2023-as újbudai rendőrgyilkosság ügyében. Sz. Szilárdot felmentették a vádak alól és elrendelték a kényszergyógykezelését. A tárgyaláson egyébként többször is nyugalomra kellett inteni a férfit.

MW

Szabó Judit bíró ítéletet hirdet az Sz. Sz. ellen több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2024. március 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Lakatos Péter

A Fővárosi Törvényszéken az ülés Sz. Szilárd észrevételeivel kezdődött, aki azt állította, hogy nem dördült el figyelmeztető lövés a lépcsőházból kifelé, és ez még látható is a felvételeken. Vitatja azt is, hogy a tanúk igazat mondtak, és ő úgy látja, indítéka sem lett volna – írja a Magyar Nemzet Indexre hivatkozva.

Az én olvasatomban nem is követtem el bűncselekményt, amikor valakinek az életét próbáltam megmenteni

– részletezte, ugyanis szerinte azért érkeztek meg a XI. kerületi házhoz a rendőrök, mert ő bontókalapáccsal betörte egy idős asszony lakásának a bejárati ajtaját. 

Az Index beszámolója szerint például Sz. Szilárd állította, hogy ő pörgős típus, nem egy lusta lajhár, majd az eljárásról beszámoló tévéműsorokat kezdte elemezni, mire félbeszakította a bírónő:

Én is pörgős típus vagyok, a bíróság nem tévéadások alapján hoz ítéletet az ügyben. Kérem, haladjunk tovább!

A férfi a rendőrségi nyomozással sem volt elégedett. 

A bíróság a vádirattal egyezően állapította meg, hogy Sz. Szilárd a bűncselekmény idején és jelenleg is kóros elmeállapotban szenved. Az ítélet indokolásában egyebek mellett elhangzott, hogy 

a vádlott esetében a bűnismétlés veszélye fennáll, ezért indokolt a kényszergyógykezelése.

A határozat jogerős, azt az ügyész, Sz. Szilárd és a védelem is tudomásul vette.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában