Krimi

2023.08.18. 11:45

„Jó buli, amíg valaki meg nem hal” – tovább terjed a veszélyes vakációs játék a fiatalok között

A diósgyőri rollerezés után már Székesfehérváron gördeszkáznak szédítő magasságban.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Székesfehérvár Facebook-oldalán olyan ijesztő felvételek terjednek, amelyeken gyerekek a tízemeletes panelházak tetején ugrálnak, vagy lelógatják a lábukat. A lakók különbözőféleképpen vélekednek, van, aki azt gondolja, hogy életveszélyben vannak a kamaszok, és vannak, akiknek a „boldog gyerekkorukat” idézik fel a felvételek, amikor még ők is szabadon rohangálhattak a tetőkön – írja a Bors.

Bár a felvételeket elrettentés céljából osztották meg Székesfehérváron, a helyi közösségi oldalon, sokan nem értik a felháborodást, hiszen mint írták: „ez teljesen rendben van”.

Jól érzik magukat, szerintem ezzel nincs baj. Gyerekként mi is mindig a tetőkön rohangáltunk, soha senkinek nem lett baja...

– írta egyikük.

Míg más így kommentelt:

„Sok jó emléket idéz fel bennem is, amikor azt látom, hogy fent vannak a gyerekek. Annak idején mi se tudtuk elfoglalni magunkat mással, így majdnem az egész nyarat egy tetőn töltöttük. Gyerekként még nincs akkora félelemérzeted, mint most... És emlékszem, gyönyörű volt a kilátás is.”

 

Forrás: Miskolc-Diósgyőr Polgárőrség

Mivel tűz esetén menekülő útvonalnak számít a tető ajtaja, ezért nem zárható le, így megakadályozni se tudják, hogy a gyerekek kimenjenek a tetőre. Diósgyőrben rendőrök és polgárőrök ellenőrzik a tetőket. Abban bíznak, hogy a lakók bejelentést tesznek és nyakon csíphetik a gyerekeket. A Bors korábban megkereste a helyi polgárőrség vezetőjét, Telekes Zsoltot, aki elmondta:

A lakók jelentették a problémát, miszerint a tízemeletesek tetején láttak 15-16 év körüli gyerekeket ugrálni, rollerezni, szaladgálni. A fiatalok viselkedése eléggé felháborította az itt élőket, hiszen ijesztő nézni is, ahogy lógatják lefelé a lábukat és életveszélyes trükköket csinálnak a tetőn. Úgy tudom, hogy egyelőre a rendőrségre nem érkezett emiatt feljelentés, de mi mindenkit kérünk, hogy azonnal szóljanak, ha látnak hasonlót, hiszen egy rossz mozdulat, és métereket zuhanhatnak a gyerekek.

A jelenség Budapesten sem ismeretlen, a Bors idézett cikkében erről is lehet olvasni bővebben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában