Krimi

2023.07.21. 09:06

Letartóztatták az angyalföldi gyilkost, furcsa dolgok derültek ki róla, elmeorvos fogja vizsgálni

Az ügyészség kezdeményezte a férfi letartóztatását, az indítványról pénteken dönt a bíróság.

Forrás: TV2

Péntek délelőtt áll bíróság elé az angyalföldi gyilkosság 35 éves gyanúsítottja, aki a gyanú szerint múlt csütörtökön egy 13. kerületi lakásban végzett a barátnőjével

A munkanélküli, jelentős adósságokat felhalmozó T. Róbertet az ismerősei  szerencsejáték-rajongónak tartják - írja a Magyar Nemzet.

Mint ismert, az angyalföldi gyilkost ötnapos hajtóvadászat után kerítette kézre a rendőrség, a 35 éves T. Róbert öt napig bujkált egy romos házban a Római parton, nem messze attól a helytől, ahol aztán elfogták. 

Elfogásakor úgy nézett ki, mint egy hosszabb ideje a vadonban élő hajléktalan: nem fürdött, ápolatlan, koszos és büdös volt.

A Teve utcai rendőrközpontba szállították, ahol alig egy órát tartott a kihallgatása: a férfi mindent beismert, így kihallgatása végén őrizetbe vették. T. Róbert elmondta azt is: az északi összekötő vasúti hídra ment fel, mert öngyilkos akart lenni, de végül nem merte megtenni. Sajtóhírek szerint a férfi ügyvédje is megerősítette T. Róbert öngyilkossági szándékának tényét.

Az M1 értesülései szerint a letartóztatás indítványozására a férfi maga szolgáltatta az indokokat: a gyilkosság után az áldozat telefonjáról olyan üzeneteket küldött, amelyek azt a képzetet keltették, hogy a nő életben van.

Ezen kívül a segélyhívón 10 órával később - hamisan - "szakítás miatti balesetről" tett bejelentést. 

A Fővárosi Törvényszék pénteki közleménye alapján az MTI  azt írja: a Budai Központi Kerületi Bíróság szerint tartani lehet attól, hogy a gyanúsított elszökne vagy elrejtőzne, ezért egy hónapra elrendelte a letartóztatását, a döntés végleges.

A döntés előtt figyelembe vették, hogy a férfi személyi körülményei rendezetlenek, nincs rendszeres jövedelme, az ismerőseitől kapott kölcsönökből élt, jelentős hiteltartozása van, állandó lakhelyén évek óta nem él, az albérletét - ahol a tettét elkövette - feltehetően felmondta, a bűncselekmény után pedig elrejtőzött a hatóságok elől és az elfogásáig bujkált.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában