Kis hős

2022.04.23. 06:00

Lélekjelenlétével megmentette édesanyja életét a nyolcéves Máté

Szívfacsaró felvétel készült a kisfiú hívásáról, aki anyukájáért képes volt legyőzni a félelmét.

Még egy felnőtt számára is sokkot okozhat a pillanat, amikor egy életéért küzdő embert lát, hát még egy kisgyereknek. A Magyar Rendőrség Facebook-oldalán osztottak meg egy megható történetet Mátéról, aki bár még csak nyolcéves máris egy igazi hős - derül ki a Metropol cikkéből.

Nem meglepő, hogy mennyi mindennel tisztában vannak a nyolcéves gyerekek. Az mégis megdöbbentő, hogy ha baj van, nem veszítik el a lélekjelenlétüket, sőt nyugodtan számíthatunk rájuk.


Tavaly Elena és Noel, most pedig Máté mentette meg az édesanyja életét.

Nagyon nehéz egy ilyen helyzetben tárgyilagosan, összeszedetten beszélni, Máté mégis higgadtan elmondta hogy hívják, az utcát és a házszámot, ahol lakik, mi történt, hogy van az anyukája, milyen gyógyszert szed a szívére. A kisfiú nem ijedt meg akkor sem, amikor hallhatóan nagyon rosszul volt édesanyja. Nagyon feszült pillanatok voltak, a Hívásfogadó Központ operátora és a mentésirányító végig a családdal maradt - örök emlék lesz számukra.

"Máté egy igazi hős, mindennel tisztában volt, egy belevaló kissrác. Az anyukája neki köszönheti az életét – mesélték kollégáink" – olvasható a megható történet ismertetésében.

Illusztráció: 123RF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában