Elismerés

2018.06.01. 10:50

Díjazzák a legkiválóbb magyar közgazdászokat

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány a Kárpát-medence területén működő felsőoktatási intézményektől, illetve a közgazdasági szakmai szervezetektől várja a javaslatokat arra, kik legyenek az idei életműdíjasok.

Budapest, 2015. június 2. Lentner Csaba közgazdász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora beszél Patai Mihály - Parragh László - Lentner Csaba Magyarország a változó világban címû kötetének bemutatóján Budapesten, a Duna Palotában 2015. június 2-án. A könyv az Éghajlat Könyvkiadó gondozásában jelent meg. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az életműdíjakat azok a Magyarországon vagy határain túl élő, magyar származású személyek kaphatják meg, akik a közgazdaságtan és a pénzügyek területén több évtizedes, kimagasló és példamutató szakmai életpályát tudhatnak maguk mögött. A Wekerle Sándor Közgazdasági életműdíj esetében az a kritérium, hogy a jelölt tudományos munkássága, közéleti vagy szervezői tevékenysége a közgazdaságtan fejlődését, a közgazdasági ismeretek, eredmények gyakorlati hasznosítását szolgálja. (Korábbi díjazottak: Somai József, Somogyi Sándor, Bod Péter Ákos).

A Wekerle Sándor Tudományos életműdíj a tudományos, kutatói, oktatói tevékenységet végző, a közgazdasági-pénzügyi tárgyú ismeretek bővülését, terjesztését, a fiatal nemzedékek magas szintű oktatását, felkészítését elősegítő kiemelkedő személyiségek elismerése. (Korábbi díjazottak: Lentner Csaba, Bencsik Andrea, Csath Magdolna).

Javaslatot tenni írásban vagy elektronikus úton a jelöltek életútjának, érdemeinek összefoglalásával lehet, megküldve mindezt a Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány (8060 Mór, Szent István tér 4.) postai címére, vagy a [email protected] email címre.

Borítókép: Lentner Csaba közgazdász, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem professzora, a Wekerle Sándor Tudományos életműdíj egyik korábbi díjazottja. Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában