Prima Díj 2018

2018.11.05. 20:48

Zala Megyei Prima Díj 2018 – Károlyfi Zsófia

Károlyfi Zsófia festőművész, grafikus, író, költő.

zaol.hu

Az Aranyecset Művészeti Együttműködés vezetője 1952-ben született Zamárdiban. A budapesti Magyar Képzőművészeti Főiskola szobrász szakára járt, ezután Zala megyei templomokban restaurált. 1984-től a Zalai Írók Egyesületének tagja. Zalában, Lentiben megbecsülésre, Lovásziban otthonra talált, jelenleg is ott él és alkot. Zalai templomokban stációi és oltárképe is láthatók. Több mint 130 önálló kiállítása volt országszerte és külföldön, szinte minden témában festett már.

Károlyfi Zsófia

Technikája teljesen egyedi: ötvözi a szobrászati dombormű jelleget a festészettel. 1999-ben négyhónapos magán tanulmányutat tett családjával a Nyugat-Szamoa szigeten. Népi ünnepi öltözékükben festette meg a helyi lakosokat, s a csodálatos trópusi tájat, melyről vers és útinapló is született.

2006-ban Zalai Erdők meséi: Böszmerenghy Töhötöm címmel mesekönyvet adott ki, melyet lányával, Palaics Eszterrel írtak és illusztráltak közösen. Azóta elkészült ennek a hangoskönyv változata is. 2018 nyarán lánya segítségével megírt egy történelmi regényt „A sorson túl” címmel, melynek megjelenése még idén várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!