Prima Díj 2018

2018.11.05. 21:07

Zala Megyei Prima Díj 2018 – A Thúry György Vitézlő Oskola

A Thúry György Vitézlő Oskola hagyományőrző civil szervezet.

zaol.hu

Vörös András Baranta

A Thúry György Vitézlő Oskola – mint azt Vörös András, a történelmi hagyományőrzéssel foglalkozó civil szervezet vezetője és alapítója elmondta – tagjai a magyarságunkban, múltunkban rejlő értékeket keresik, s azt vallják, hogy a magyarság nem csupán állapot, hanem minőség.

Vörös András

A család pedig a legfontosabb társadalmi összetartó erő, igazi menedék a globalizálódó, értékvesztett világban. Mindennek a megéléséhez rendeztek már íjászversenyt Wass Albert tiszteletére, állítottak kopjafát, felolvasó esteket és előadásokat szerveztek, melyeken az idősebb generáció – a hortobágyi munkatáborokat, a világháborús frontokat megjárt, vagy 1956 eseményeiben részt vevő – tagjai osztották meg tudásukat, emlékeiket a fiatalabb hallgatósággal, köztük a felnövekvő nemzedék tagjaival. Immár 8 éve minden évben megrendezik a Thúry Portyát, mely során a résztvevők gyalogosan és lovon elzarándokolnak a Nagykanizsától 30 kilométerre lévő Orosztonyba, Thúry György, Kanizsa vár legendás kapitánya halálának helyszínére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!