Gutorfölde

2016.11.03. 20:45

Térkő újabb szakaszra

Gutorfölde - Folytatódik Gutorföldén a tavaly elkezdett járdafelújítási program. További 230 méter hosszan kap térköves burkolatot a Petőfi utcai szakasz.

Korosa Titanilla

Az elmúlt évben kezdték meg az említett utcában a rekonstrukciót, akkor mintegy 180 méter hosszan újult meg a járda. Az önkormányzat saját forrásból indította el a beruházást, amit idén ugyancsak a település költségvetéséből finanszíroznak. A munkálatokban a helyi közfoglalkoztatottak vesznek részt.

A közfoglalkoztatottak közül öten vesznek részt a felújítási munkákban. A képen Mikó Mihály és Bogdán Mónika
Fotó: Korosa Titanilla

- A régi, megrongálódott burkolatot felbontották, ennek helyére térkő kerül, ami stabilabb megoldást jelent hosszú távra - tájékoztatta lapunkat Nyakas István polgármester. - Az említett szakaszon nagyobb forgalom bonyolódik le, mint a falu más részein, hiszen az orvosi rendelő, az iskola és az óvoda is itt található, így fiatalok és az idősek is gyakran járnak erre. Ezért vált szükségessé a régi járda felújítása.

A következő hetekben a térkőburkolat beépítése és a szegélyezés kialakítása mellett a vízelvezetési munkálatokat is elvégzik a Petőfi utcában egészen a Göcseji utcai becsatlakozásig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!