Gazdaság

2011.04.06. 18:01

Vállalkozói szenátus 28 nagy adófizetővel

Zalaegerszegen szerdán megalakult a vállalkozói szenátus, amelybe az önkormányzat vezetése 28 egerszegi vállalat vezetőjét hívta meg. Ezek a cégek fizetik az iparűzési adó 43 százalékát.

Szabó Judit


A szenátus célja, hogy  az önkormányzattal együttműködve segítse   a   gazdaság fejlesztését, s részt vegyen az ezzel összefüggő döntéshozatalban.  A díszteremben tartott zártkörű alakuló ülés  után Gyutai Csaba polgármester és a tanács két tagja sajtótájékoztatót tartott. A polgármester közölte: félévente tanácskozik majd  a testület, és  minden ülésére hívnak vendéget. Szerdán a  Nemzeti Külgazdasági Hivatal főosztályvezető helyettese, Mészáros Mónika Alíz tartott előadást a kormány külgazdasági stratégiájáról. A polgármester elmondta:  a szenátus tagjainak bemutatták, milyen gazdaságpolitikai lépéseket tett az önkormányzat október óta. Jó néhány  intézkedés várható,  megkezdték a versenyképességi szerződés előkészítését is. Ez  a helyi vállalkozók, a város és a kormányzat közötti megállapodás lesz, amely a tervek szerint  lehetővé teszi  például, hogy a szakképzési hozzájárulást ne kelljen befizetniük az együttműködésben részt vevő cégeknek, hanem maguk felhasználhassák, természetesen feltételekkel.

A sajtótájékoztatón Nagy Zoltán, a 3B Hungária Kft. ügyvezetője és dr. Földesi Levente, a Sitform Bútorgyár Bt. ügyviteli vezetője vett részt a vállalkozói szenátus tagjai közül, megemlítve, hogy   a rendezvényen számos fontos javaslat hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!