Gazdaság

2017.03.07. 18:40

Fókuszban az elektromos autók

Budapest - Évről évre világszerte csúcsot dönt az elektromos autók eladása, elterjedésük Európában is folyamatosan növekszik.

Zalai Hírlap

2014-ben Norvégiában még minden századik, mára minden negyedik új eladott autó elektromos. E járművek Magyarországon is egyre szélesebb körben elérhetők, ráadásul az autók üzemeltetése is egyre olcsóbbá válik. Ennek apropóján ősszel először tartanak a fővárosban elektromosautó-kiállítást.

A világban elektromosautó-forradalom zajlik. E járművek Magyarországon is egyre szélesebb körben elérhetők, ráadásul üzemeltetésük is egyre olcsóbbá válik Fotó: Mobility Next

- A világban elektromosautó-forradalom zajlik, és már látszik, hogy a megújuló energiával működő autóké a jövő. A nemzetközi autómárkák kivétel nélkül foglalkoznak a témával, az ilyen típusú autók gyártása és felhasználása már a haszongépjárműveknél is egyre meghatározóbb. Ráadásul a fejlődő országok kormányai is pártolják az elektromos autók elterjedését - mondta Bárány Péter, a kiállítás főszervezője.

Az október 6-8. között a SYMA Rendezvényközpontban megrendezendő program a közép-kelet-európai régió első nagy elektromos autó és plug-in hibridautó kiállítása, ahol alternatív hajtású közlekedési eszközöket is felsorakoztatnak. A kiállítás célja, hogy a hazai közönség is megismerje a villamosított autókban rejlő lehetőségeket, és a jövőben az elektromos autó is elérhető opcióként merüljön fel az autóvásárlók számára. Emellett elektromos kerékpárok, rollerek és más környezetbarát eszközök is láthatóak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!