Gazdaság

2014.03.04. 11:52

Egységes arculattal jelentkezne a Mura régió

„Mura Region” címmel közös projektet valósít meg a Zala Zöld Szíve Vidékfejlesztési Egyesület és partnere a horvát Volim Meimurje Egyesület. A kezdeményezéshez csatlakozott Nagykanizsa város is – jelentették be az Utazás kiállításon.

Osváth Sarolta

A Magyarország-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program biztosította támogatás célja, hogy a Mura két partján lévő terület egységes, nemzetközileg is értékesíthető turisztikai régióként jelenjen meg.

– A feladatunk konkrétan az, hogy közösen kialakítsuk a Mura Régió brand-et, és bevezessük a nemzetközi turisztikai piacon – hangsúlyozta Pál Zoltán, Kerkaszentkirály polgármestere, az egyesület elnöke.

Mindenekelőtt el kell készíteni a terület turisztikai vonzerő „leltárát”, amely tartalmazza, hogy milyen infrastrukturális adottságok állnak rendelkezésre, milyen programokat, látnivalókat kínálunk, milyen épített örökséggel, műemléki értékekkel rendelkezünk, mekkora és milyen minőségű a szálláshely kínálat, melyek a gasztronómiai sajátosságaink, a helyi termékeink. Ennek alapján meg kell fogalmazni a régió turizmusának filozófiáját és ennek megfelelően megtervezni az egységes arculatát, a grafikai, képi megjelenítését. Olyan tartalmi- és szabályrendszert kívánunk létrehozni, amely védjegyként nemcsak a térség turisztikai jellegű azonosítására alkalmas, hanem megfelelő minőséget is garantál – mondta.

A Mura Régió standján Kiss Norbert ifjúságért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár felvetette, hogy a Mura régió brand-et egy határon átnyúló, különleges triatlon verseny megrendezésével lehetne erősíteni, amit a minisztérium esetleg támogatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!