Nemzeti Argárgazdasági Kamara

2017.11.27. 15:26

Agrárkamarai küldöttgyűlés után

A hétvégén megválasztották a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara zalai tisztségviselőit. Elnöki pozíciójában megerősítették Süle Katalint, akinek a munkáját öt alelnök segíti.

Arany Gábor

A mezőgazdaságért Boros Attila, az élelmiszeriparért Kajdon Attila, a vidékfejlesztésért Nagy Kálmán, az általános agrárgazdasági ügyekért Bóbics László felelős, míg a helyi földbizottság ügyek Horváthné Sabjanics Marina reszortja.

A szombati alakuló ülésről hétfőn tartott sajtótájékoztatón Süle Katalin elmondta, hogy a november 3-ai kamarai választások a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és 17 támogató szervezetének jelöltlistáján szereplők alkották a 70 fős megyei küldöttgyűlést. Ők döntöttek szombaton a megyei tisztségviselőkről, illetve a 15 országos küldöttről, aki a december 20-án Budapesten megrendezendő országos alakuló gyűlésen képviselik Zala megyét.

Az országos küldöttek: Boros Attila, Bóbics László, Nagy Attila, Takács Ferenc, Gyergyák Szabolcs, Sabján Krisztián, Süle Béla, Horváthné Sabjanics Marina, Lendvayné Molnár Szabina, Hampuk Gábor, Méhes Gábor, Kuti Csaba, ifjabb Dobri Lajos és Csillag Vince. A tájékoztatóból kiderült, hogy az agrárkamara országos gyűlése ez év májusában határozott arról, hogy a hatékonyabb működés érdekében a tisztújításkor átalakul a kamarai szakmai osztályok rendszere. Az összevonások és racionalizálások révén az eddigi 15 helyett 9 osztály jött létre. A szántóföldi növénytermesztési és beszállító ipari osztályt Vancsura Miklós, a kertészeti és beszállító ipari osztályt Méhes Gábor, az állattenyésztési és beszállító ipari osztályt Benedek Zsuzsanna, az élelmiszer-feldolgozási osztályt Buzsáky Ferenc, az élelmiszer-kereskedelmi osztályt Király László, a kistermelői és helyi kezdeményezések osztályt Szabadics Zoltán, az erdő-, vad-, és halgazdálkodási osztályt Rosta Gyula, míg az együttműködés, fiatal gazda és innovációs osztályt Barcza Balázs, a környezeti, vízgazdálkodás és fenntarthatósági osztályt pedig Sabján Krisztián vezeti a megyében. A megválasztott tisztségviselők megbízása 5 évre szól.

(Kiemelt képünkön Süle Katalin látható.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!