Gazdaság

2016.12.19. 18:20

A hallgató a magas színvonalat keresi

Zalaegerszeg - A Budapesti Gazdasági Egyetem megyeszékhelyi Gazdálkodási Karán hétfőn tartották meg a harmadik keresztféléves mesterképzési felvételit, méghozzá egy részét angolul és németül.

Arany Horváth Zsuzsa

Lambertné Katona Mónika dékán sajtótájékoztatóján elmondta, a mesterképzésre ezúttal többen jelentkeztek a régióból (Szekszárd, Kaposvár, Szombathely, Veszprém, Győr), mint a saját, itt végzett alapszakos hallgatóik közül, holott ez eddig jellemzően fordítva volt. A fejlemények mutatják, a zalaegerszegi gazdasági egyetemi kar megtalálta a helyét a dunántúli felsőoktatási szerkezetben. Ugyanez volt a helyzet a minap lezajlott középiskolásoknak szóló bemutatón, ahol az érettségi előtt álló diákok a szüleikkel együtt érkeztek, közel nyolcvanan. Ma már a továbbtanulás nemcsak tudásszomj kérdése, hanem az anyagi körülmények függvénye is. Mint mondta, aki nem jut be az államilag finanszírozott képzési formára, az önköltség pedig megterheli a családot, az a tanuló is talál megoldást.

Lambertné Katona Mónika
Fotó: archív

A felsőfokú szakképzésben négy félév alatt szerezhetnek a hallgatók olyan képesítést, amely az alapképzés idejét lerövidítheti, hiszen több tantárgy elismerhető a szakképzés kurzusainak eredményes elvégzése után. Emellett az ösztöndíjrendszer is segíti a családokat, hogy a felnövő generáció piacképes tudást szerezhessen. A BGE GKZ saját juttatásai mellett Zalaegerszeg városa és a duális képzésben (tanulás mellett gyakorlatot is végezhet a diák) részt vevő 22 vállalat is javadalomhoz juttatja az itt tanuló egyetemistákat. A legutóbbi nyílt napon kitöltött felmérés kiértékelése bizonyította, hogy a leendő hallgatók a kedvező tanulási környezetet, a felszereltséget, a duális képzés lehetőségét, a munkaerőpiacon meglévő jó hírt, az ösztöndíjat és a tanulást segítő szolgáltatásokat keresik, jelezte a dékán. Legközelebb február 8-án tájékozódhatnak a BGE GKZ-en folyó oktatási-tudományos munkáról, a pénzügyi, számviteli, gazdasági menedzsment és gazdaságinformatikus képzésről az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!