Gazdaság

2014.11.27. 12:49

Új közösségi ház Szentliszlón

Szentliszló - Közösségi házat alakítottak ki, új temetőkerítést építettek s a meglévő parkot is csinosították a faluban.

Magyar Hajnalka

A fejlesztésekhez a település mintegy 10,5 millió forintot nyert pályázaton, amit 2,8 milliós önrésszel egészítettek ki – tájékoztatta szerkesztőségünket Domonkosné Árkus Éva, Szentliszló polgármestere.

A falukép megújítását célzó program leglátványosabb eleme a közösségi ház, amit a település központjában álló, szertárként, raktárként használt épület teljes átalakításával hoztak létre. A külsőleg és belsőleg egyaránt teljesen megújult épület a sport és kulturális programokhoz egyaránt jó terepet kínál.

Kívül-belül átalakult a korábban raktárként használt épület. Fotó: Polgármesteri Hivatal

A temető régi, faoszlopos kerítése az évek során elkorhadt, tönkrement, így itt is szükség mutatkozott a pályázati forintokra. Zsalukőből és kovácsoltvas jellegű elemekből készítettek új kerítést, amely esztétikai, vagyonvédelmi és kegyeleti szempontból is sokkal megfelelőbb elődjénél. A meglévő park fejlesztése ugyancsak áldoztak a településen. A falu templomával szembeni zöld területen két új pad, valamint hirdetőtábla lelt otthonra, s két őshonos fát is elültettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!