Gazdaság

2014.04.13. 17:45

Bemutatni az értékeket

Egervár - Kistermelők, kézművesek kereskedők mutatkoztak be a hét végén az iskolában megtartott vásárban.

Arany Gábor

Csipkeszerűen áttört lúdtojások kellették magukat a viaszolt festett és antikolt kisebbek társaságában az egervári Némethné Zuggó Ildikó asztalán. Elárulta, ő még nagymamájától tanulta a módját, máshol meg horgolt vagy épp patkolt tojásokat láthattunk. Pár lépéssel odébb, a nagylengyeli Szent Család szociális központban készített portékák kínálatában is felbukkantak a húsvéthoz illő holmik. A közelgő ünnepet váró hangulatban rendezte meg a hét végén az északnyugat-zalai kistérségi társulás és a helyi önkormányzat a 14. kistérségi vásárt az egervári iskolában.

Mint Köcse Tibor Nagypáli polgármester, a 11 települést összefogó északnyugat-zalai társulás elnöke megfogalmazta, a térségben élők mutatják meg itt tehetségüket, nem egyszer a múltbeli kézművességet elevenítve fel.

Csipkeszerűen áttört lúdtojásokat is kínált Némethné Zuggó Ildikó (Fotó: Katona Tibor)

- Megjelent a helyi gasztronómia kínálata is, újraéledni látszik például a méhészeti kistermelés, és mind több minőségi termékkel találkozunk. Ezeket is kínálhatjuk majd a turisztikai attrakciók miatt hozzánk érkező látogatóknak. Úgy gondolom, az ilyen vásárok fő értéke, a termelő és vevő találkozhat, személyes kapcsolat alakulhat ki. Ez erősíti a bizalmat, ilyenre a mai modern kereskedelemben már nincs mód - magyarázta.

A kistérségi vásárra harmincnál több kiállító, termelő jelentkezett. Mint Szijártó József egervári polgármester fogalmazott, a 14. vásár mottója: dallal, tánccal az egészségmegőrzés jegyében, s ehhez illő programokkal várták az érdeklődőket a két napon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!