Gazdaság

2013.09.25. 13:01

Zalaispa: milliárdos fejlesztést terveznek

Zalaegerszeg - Több mint egymilliárd forintos pályázatot adott be a Zalaispa-társulás, hangzott el a társulási tanács szerdai ülésén.

Szabó Judit

A társulás vezetése egy nyáron megjelent pályázat lehetőségét ragadta meg, s támogatási kérelmet nyújtott be a regionális hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére. Egymilliárd 47 millió forint értékben szeretnének beszerezni kilenc új hulladékgyűjtő járművet, mobil válogatósort, több ezer edényt a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtéshez és a hulladékudvarokba, Zalakarosra pedig komposztálót. A célok között szerepel a zalabéri hulladéklerakó eszközfejlesztése és az informatikai berendezések korszerűsítése.

Bali József, a Zalaispa Zrt. vezérigazgatója elmondta: a nyári szabadságolások és a pályázat rövid határideje miatt nem tudták a társulásban részt vevő 282 önkormányzat előzetes hozzájárulását beszerezni a fejlesztéshez. Ezért arra kérte a települések vezetőit, hogy a képviselő-testületek utólag hagyják jóvá a pályázat beadását. Bali József hangsúlyozta, ebben az uniós pénzügyi ciklusban már csak december végéig lehet támogatási igényeket benyújtani, utána két év is eltelhet, mire új pályázatok jelennek meg. A nyáron benyújtott pályázat tíz százalékos önrészt igényel, ezt a társulás a költségvetéséből biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!