Gazdaság

2013.06.19. 20:11

Speciális technológiákat mutattak be szakoktatóknak az Inter-Gép Kft.-nél

Kemendollár - Az Inter-Gép Kft. megállapodást kötött az egerszegi Ganz-Munkácsy középiskolával, hogy az idei szakmai nyári képzést a cégnél valósítják meg.

Hajdu Péter

A kemendollári gépgyártó vállalkozás ennek keretében a hét elején kétnapos továbbképzésen fogadta az iskola tizenhét szakoktatóját és műszaki tanárát.

A szakmai program során volt mit megmutatniuk, ugyanis a fémipari üzemben több olyan, korszerű fémmegmunkálási technológiát alkalmaznak, amelyek kevésbé ismertek, csupán néhány helyen alkalmazzák az országban. Az Inter-Gép Kft. többek között járműipari, gázipari, elektronikai felhasználású termékekhez gyárt alkatrészeket, s mint Koronczi László, a cég vezetője elmondta, a járműiparon belül tehergépkocsik, személygépkocsik és vasúti járművek fékrendszereihez is szállítanak alkatrészeket. Az Európában futó kamionok többségében megtalálhatók például az itt készülő fékkulcsok. Ez a vállalkozás egyik legjelentősebb ágazata.

A kétnapos szakmai program egyik részében a piaci előkészítéstől, a termékek műszaki és gazdasági menedzselésétől kezdve mutatták be a vállalkozás eredményes működését, a másik napon pedig a speciális fémmegmunkálási technológiák bemutatása történt meg. Így például az érdeklődő szakemberekkel megismertették működés közben a dörzshegesztés, a bordaverés, az indukciós edzés, az aknás védőgázas hőkezelés berendezéseit és folyamatát. A cég ezt azért vállalta, hogy az oktatók átadhassák tapasztalataikat a műszaki szakmákban tanuló fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!