Gazdaság

2013.04.25. 13:59

Magyar-kínai kapcsolatok: nem lesznek gyors sikerek

Zalakaros - Nem szabad gyors sikereket várni a magyar-kínai kapcsolatoktól, közép-, de inkább hosszú távon kell tervezni - hangzott el egy gazdasági fórumon csütörtökön.

Horváth-Balogh Attila

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége zalai szervezete által szervezett programon dr. Matura Tamás, a Magyar Külügyi Intézet munkatársa számolt be a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokról.

Dr. Matura Tamás, a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Fotó: Szakony Attila

- Nagyon jó irányba halad a magyar-kínai együttműködés, az elmúlt években sikerült megalapozni a politikai kapcsolatot - mondta. - Azt gondolom, a következő évek az igazi üzletkötés, a gazdasági építkezés időszaka lesz. Ugyanakkor fel kell hívni a figyelmet arra, hogy hosszú távú folyamatokról van szó.

Matura Tamás elmondta: óriási lehetőségek rejlenek abban, hogy kínai turistákat Magyarországra csábítsunk. Magyar cégek kínai jelenléte már sokkal keményebb dió, annál még kínai befektetőket is könnyebb hazánkba csábítani - a verseny azonban óriási, ezért kell már most elkezdeni a gazdasági együttműködések kialakítását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!