Gazdaság

2012.04.24. 07:59

Zalai diákok országos sikerei

Egy jó szakma felér egy diplomával. Ez volt a szlogenje az idei V. Szakma Sztár Fesztiválnak. Az országos megmérettetésen 14 zalai diák került be saját szakmája 10 legjobbja közé.

Varga Lívia

Az OSZTV-n meghirdetett tíz szakképesítés közül csak épületgépész technikus szakmában indultak zalaiak. A nyolc döntőbe jutott tanulóból négyen a Deák-Széchenyi Szakközép- és Szakiskola diákjai. Vass Tamás az 1., Velladics Balázs a 2., Csiszár Péter a 4., Balázs Dániel pedig a 6. helyen végzett.

A 28 szakmában meghirdetett SZKTV-n is született deák-széchenyis siker: a vízvezeték- és vízkészülék-szerelők mezőnyében Horváth Patrik a 2. lett, festő, mázoló és tapétázó szakmában pedig Varga Tibor végzett a 7. helyen. Jól zárták a versenyt a Dr. Mező Ferenc- Thúry György Gimnázium és Szakképző Iskola, Thúry Tagintézményének diákjai is: Maier Emese Loretta a ruházati eladók közt 2. lett, az élelmiszer- és vegyiáru-eladók mezőnyében Simon Bettina a 7. helyen végzett, a 7. legjobb szakácsnak pedig Stáhl Fanni bizonyult. A tíz legjobb közt végzett a Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola három diákja is: Kovács Ferenc 4. lett a hegesztők versenyében; a szerkezetlakatosok közt Kelemen Krisztián Ádám a 7., Karai Gergő pedig a 9. helyen zárt. Büszke lehet tanulójára a Páterdombi Szakképző Iskola is: Bicsák Adrienn a cukrászok között 6. lett. Az Asbóth Sándor Térségi Középiskola és Szakiskola fodrásztanulója, Lovas Dóra pedig 10. helyen végzett.

A lenti Lámfalussy Sándor Szakközép- és Szakiskola tanulói közül a kőművesnek készülô Borsos Tamás a 6., csoporttársa, Gazdag Norbert pedig a 7. helyet szerezte meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjében.

 

Sikeres zalai diákok dosszié itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!