Gazdaság

2012.04.24. 08:54

Otthonteremtőknek - Construma zalaiakkal

Sikeresen mutatkoztak be termékújdonságaikkal megyénk vállalkozásai a Budapesti Vásárközpontban a múlt héten három, az építőipar és az építészet témaköreit összefogó, egymáshoz kapcsolódó kiállításon. A korábbiaknál nagyobb és több résztvevővel megrendezett nemzetközi bemutatón Zala megyét tíz cég képviselte.

Osváth Sarolta


A Construma Nemzetközi Építő Ipari kiállítás, az Otthon- Design és az Urb:Icon kiállításcsokor ezúttal új koncepcióval az otthonteremtést állította a középpontba – mondta el lapunknak Szalai Levente, a kiállítás igazgatója. A kettős funkciójú – a szakmai és a nagyközönséget is megszólító – kiállításcsokor az eddigieknél nagyobb, mintegy 20 ezer négyzetméteres területet foglalt el. A gazdasági nehézségek ellenére a hagyományos kiállítók zöme megjelent, az otthonteremtés hangsúlyossá tételének köszönhetően pedig számos új cég is jelentkezett. Az összesen több mint ötszáz kiállító nemcsak a termékeit mutatta be, hanem tanácsadással, szolgáltatásokkal és akciókkal is segítette az otthonteremtőket. A négynapos kiállításnak mintegy 60 ezer látogatója volt.

A Zalakerámia a hagyományos kiállítók közé tartozik, standja ezúttal a G Pavilonban, az OtthonDesign kiállításon kapott helyet. A tradícióknak megfelelően számos újdonság bemutatását koncentrálták ezúttal is a tavaszi szakmai seregszemlére – tudtuk meg Trefil András belföldi értékesítési vezetőtől. Az új dizájnt a kőporcelán padlólapok jelentik, amelyeket a hazai piacra fejlesztettek ki. Az új termékek választéka rendkívül színes és sokrétű, a legmodernebb minimal stílustól a klasszikusig, a fényes felülettől a mattig minden megtalálható, a méretek is nagy variációs lehetőségeket kínálnak. Az egyik legújabbdivat a csillogó felületű, stilizált mintázat, de nagyon ötletesek és változatosak az új konyhadizájnok is. Az új, magas fényű, nagyméretű padlólapokat pedig sok helyen a nappalikba is szívesen lerakják.

A Lentiben két gyárat is működtető Creaton Hungary Kft. standját a Construma kiállításnak helyet adó A pavilonban találtuk meg. Ferenczy András értékesítési tanácsadó lapunknak elmondta: az idei Construmán a korábbiaknál nagyobb érdeklődést tapasztaltak a szakma részéről, sok építész, tervező járt náluk, sőt műemlékesek is felkeresték a kiállításukat. Kevesebb volt a csak „nézelődő” látogató, a többség célirányosan jött a kiállításra, mert építkezik vagy komolyan tervezi az építkezést. – Fontos a cég számára a kiállításon való részvétel, mert itt közvetlen információkhoz juthatunk az igényekről, bemutathatjuk új fejlesztéseinket, és rögtön felmérhetjük a fogadtatást is.

Nem nehéz megjósolni, hogy tetszeni fog a potenciális vásárlóknak, hogy a cég ebben az évben bővítette a tetőcserepek színválasztékát. Megjelent például a matt fekete tetőcserép, amely elsősorban azért számíthat népszerűségre, mert megkönnyíti a további színek alkalmazását. A másik újdonság a speciális alátéthéjazat (tetőfólia), egészen kis hajlásszögű tetők esetén is páramentességet biztosít.

Szintén az A pavilonban volt látható a Kanizsa Üvegcentrum Kft. látványos bemutatója, ahol Koncz Gábor területi képviselő nem titkolta: sikeres volt a Construmán való bemutatkozás, több üzletet is kötöttek és konkrét megrendeléseket is felvettek.
– Számunkra nagyon fontos az országos ismertség, és erre a legkönnyebben a szakmai kiállításokon tudunk szert tenni – emelte ki. – Az üveg egyre fontosabb szerepet kap az építészetben, ez meglátszik abban is, hogy nagyon sokan keresték fel a standunkat, és nemcsak az érdeklődők, hanem még a belsőépítészek, a tervezők is rácsodálkoztak termékeink sokféleségére, mivel a cég a zuhanykabintól az üvegkorlátig, az elegáns üvegbútoroktól a kül- és beltéri lépcsőkig, válaszfalakig bármit képes egyedi megrendelésre is elkészíteni.

Zala megyei kiállítók voltak még a Construmán: Hazai Pellet Szolgáltató Kft., Pannon Pellet Energiaszolgálttató Kft., Salamon Károlyné egyéni vállakozó, Németh László Faipari Kft. Az OtthonDesign kiállításon részt vett még a Forest Hungary Kft., a H-Kandalló Kft. és a Kamex Group Kft. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!