Gazdaság

2012.02.28. 08:12

NAV: új módszerek és eszközök a tisztességtelen adózók kiszűrésére

A NAV stratégiai célkitűzésként kezeli, hogy az ellenőrzések koncentráltan, a jelentős kockázatot hordozó adózókra irányuljanak, illetve, hogy a szervezet folyamatosan és nagy erőkkel legyen jelen az adóztatás frekventált területein - írja laptársunk, a Vas Népe.

zaol.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette ellenőrzési tevékenységének idei fő irányait. Az alábbiakban erre is kitérünk majd, ennek előtte azonban arról, hogy a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóságának tájékoztatóján kiderült, hogy a régióban működő cégek üzleti forgalma az általános forgalmi adó alapján számolva tavaly a válság előtti szintre emelkedett..

Varga Lászlóné, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális főigazgatója elmondta: a régió cégeinek forgalma tavaly 3.338 milliárd forintra nőtt, magasabb volt a tavalyi (2.996 milliárdos), s a 2008-as (3.248 milliárd forintos) adatnál is.


Ezek után pedig az idei évben várható ellenőrzésekről, amelyeknél - s ezt külön is hangsúlyozta - a NAV  az adóellenőrök és pénzügyőrök együttesen, egymást kiegészítve is fellépnek. A NAV azt sem rejtette véka alá, hogy a tisztességtelen adózók kiszűrése, a potenciális adózói kör bővítése érdekében a vizsgálatok során új módszerek alkalmazása kerül előtérbe.

Részletek a Vas Népén!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!